Το Audi SQ2 δοκιμάζεται και θα έχει 310 PS


Τα στελέχη της Audi έλεγαν κατά καιρούς σε συνεντεύξεις τους πως κάνουν σκέψεις για μια γρήγορη έκδοση του πιο μικρού SUV τους που θα θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία των σπορ εκδόσεων.

  • 8/12/2017

Οι σκέψεις αυτές μάλλον έχουν υλοποιηθεί, καθώς ήδη στο Nurburgring δοκιμάζεται ένα Q2 με πιο τονισμένα φτερά, μεγάλους τροχούς και αντίστοιχα μεγάλα φρένα, που είναι ο προπομπός του SQ2 παραγωγής.

Το οποίο θα παρουσιαστεί μάλλον στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και φυσικά θα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά των αντίστοιχων μοντέλων: πιο επιθετικό εμπρός προφυλακτήρα με την επιγραφή quattro στο χείλος, τονισμένες ποδιές και προαιρετικά παρουσία διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα. Σε συνδυασμό με χαμηλωμένη ανάρτηση με πιο σπορ ρυθμίσεις και αναβαθμισμένα φρένα.

Ο κινητήρας θα είναι ο TFSI των 2.000 cc, στην ίδια εκδοχή του που κινεί και το S3 και αποδίδει 310 PS και 400 Nm, σε συνδυασμό με την τετρακίνηση που προαναφέραμε και αυτόματο κιβώτιο S-Tronic διπλού συμπλέκτη. Αν στο μέλλον υπάρξει και μια έκδοση RSQ2 τότε αυτή θα κινείται από τον 5κύλινδρο των 2.500 cc που για την περίσταση θα αποδίδει γύρω στα 400 PS.