Tata Evision Concept: ηλεκτρικό σεντάν για τα 20 χρόνια στη Γενεύη


H ινδική Tata συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια παρουσίας στο Σαλόνι της Γενεύης και το γιόρτασε με ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο. 

  • 8/3/2018

Το Tata Evision είναι ηλεκτρικό σεντάν, με σύγχρονη εμφάνιση και αρκετά χρωμιωμένα στοιχεία, που υπογραμμίζουν τις διαστάσεις του, όπως π.χ. το πλάτος του. Πρόκειται για τη μέχρι στιγμής καλύτερη εφαρμογή της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφία της μάρκας με την ονομασία IMPACT 2.0.

Ενδιαφέρον είναι και το εσωτερικό του Evision, μιας και η κύρια οθόνη στο κέντρο του ταμπλό -ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ υπάρχει και άλλη οθόνη στο πάνω μέρος του ταμπλό- εμφανίζεται μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται. Παράλληλα ο χώρος κάτω από το ταμπλό είναι τελείως ελεύθερος, γεγονός που αυξάνει την αίσθηση της άνεσης και κατά συνέπεια και την πολυτέλειας.

Πολυτέλεια απολαμβάνουν και οι επιβάτες του πίσω καθίσματος, μιας και διαθέτουν πολλές δυνατότητες ρύθμισης ώστε να εξασφαλίζουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο «αέρα» για τα πόδια και τα κεφάλια τους.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ενεργά συστήματα ρύθμισης της ενέργειας που βασίζονται σε πληροφορίες κίνησης και διαδρομών σε πραγματικό χρόνο, ενώ υπάρχει και ένα εύχρηστο interface ανθρώπου και μηχανής. Όσο για την φόρτιση των μπαταριών η Tata απλά αναφέρει πως θα μπορεί να γίνει τόσο με συνεχές (DC) όσο και με εναλλασσόμενο (AC) ρεύμα.