SsangYong XAL-V: Γεύση από μελλοντικό SUV της εταιρείας


H παρουσίαση στη Γενεύη του πρωτότυπου XAL-V μας προϊδεάζει για ένα καινούργιο SUV της εταιρείας. 

  • 7/3/2017

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο κ. Johng-Sik Choi, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «SsangYong Motor Company», είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα επέκτασης της Κορεατικής εταιρείας στην Ευρώπη. Ως «μέσο» γι' αυτό, ανακοίνωσε τη δημιουργία πολλών νέων μοντέλων που θα δίνουν στους υποψήφιους πελάτες τη δυνατότητα επιλογής. Υπό αυτό το πρίσμα, η παρουσίαση του πρωτότυπου XAL-V μας προϊδεάζει για ένα καινούργιο SUV όχημα που θα φέρει το σήμα της εταιρείας. 

Όπως έγινε γνωστό, η κωδικοποιημένη ονομασία του (σημ.: «XAL-V») προέρχεται από γράμματα των λέξεων που συνιστούν τη φράση «eXciting Authentic Vehicle Long». Παρά τη «φουτουριστική» σχεδίαση του αμαξώματός του, είναι προφανής η συσχέτισή του με το αμάξωμα του Tivoli, φανερώνοντας την κοινή εταιρική σχεδιαστική ταυτότητα για τα SUV οχήματα της SsangYong.

Το XAL-V είναι επταθέσιο, με τις θέσεις της δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων να μετακινούνται ανεξάρτητα μεταξύ τους, δίνοντας τη δυνατότητας μερικής διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου. Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο, ανακοινώθηκε ότι είναι ευρύχωρος ακόμα και για επτά ενήλικους.

Η σχεδίαση του ταμπλό στο πρωτότυπο XAL-V είναι τέτοια που συντείνει στην εικόνα ευρυχωρίας ενώ αποτελείται και από ανθρακονήματα σε κάποια σημεία του. Καινοτομία αποτελεί η ύπαρξη αερόσακου ασφαλείας μεταξύ οδηγού και συνοδηγού, ενώ υπάρχει και αερόσακος πεζού. Εκτός αυτών, στον εφοπλισμό του περιλαμβάνονται συστήματα όπως: «Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος», «Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου», «Σύστημα Υποβοήθησης Αλλαγής Λωρίδας» καθώς και το «Σύστημα Προειδοποίησης για την Κυκλοφορία Όπισθεν του Οχήματος».

Τέλος, το XAL-V παρουσιάστηκε τόσο με τον 1.5 βενζινοκινητήρα των 163 PS και τον 1.6 πετρελαιοκινητήρα των 135 PS.