Σούπερ οικονομική η υβριδική Bentley Bentayga


Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και στο σαλόνι της Γενεύης θα παρουσιαστεί το πρώτο υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής φίρμας. Αυτή δεν είναι άλλη από την Bentley Hybrid!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/3/2018

Στο επόμενο διάστημα θα βλέπουμε όλο και περισσότερους premium κατασκευαστές να εισάγουν ηλεκτροϋβριδικές εκδόσεις προκειμένου να μειώσουν το μέσο όρο του CO2. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της plug-in υβριδικής Bentayga που στις πρώτες πληροφορίες αναφέρεται πως η εκπομπή είναι μόλις στα 75 g CO2/km με την καθαρή αυτονομία για ηλεκτροκίνηση να αρκεί για 50 km (μετρήσεις σύμφωνα με τον κύκλο NEDC).

Με την προσθήκη της υβριδικής Bentayga πιθανότατα οι Βρετανοί να ολοκληρώνουν την γκάμα του κορυφαίου και πρώτους τους SUV που θα πλαισιώσει τις V8 εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και την top W12.

Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν προς το παρόν αλλά θα ήταν έκπληξη αν η υβριδική διάταξη δεν προερχόταν από την Porsche Panamera 4 E-Hybrid με τον υπερτροφοδοτούμενο V6 να συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και την συνολική ισχύ να φτάνει τα 462 άλογα. Αυτά προς το παρόν αφού οσονούπω αναμένονται και τα επίσημα στοιχεία.