Ρεκόρ πωλήσεων για την Tesla μέσα στο 2017


Η Αμερικάνικη εταιρία με τις μεγάλες προσδοκίες -και τις αντίστοιχα πολλές φήμες- κατάφερε μέσα στο 2017 να σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων, αν και δεν λείπουν τα "σύννεφα" στην πορεία της. 

  • 4/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: TESLA

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τετάρτου τριμήνου για τις πωλήσεις της Tesla φέρνει αρκετό ενθουσιασμό στην εταιρία του Elon Musk αλλά και κάποια "σύννεφα" προβληματισμού. Τα καλά νέα είναι ότι η παραγωγή μέσα σε ολόκληρη την χρονιά έφθασε στις 101.312 μονάδες, μία άνοδος της τάξης του 33% σε σχέση με το 2016.

Τα κακά νέα προέρχονται από τους χαμηλούς αριθμούς του Model 3, την ίδια στιγμή που η εταιρία έχει εναποθέσει όλες της ελπίδες της σ' αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο για να εκτοξευθεί σε πωλήσεις. Είναι χαρακτηριστιό ότι τους τρεις τελευταίους μήνες πωλήθηκαν μόλις 1.550 Model 3 όταν τα αντίστοιχα νούμερα για το Model S ήταν στις 15.200 μονάδες και του Model X στις 13.120 μονάδες.

Πάντως η Tesla δεν φαίνεται να ανησυχεί για την πορεία του Model 3, καθώς τα προβλήματα με την προμήθεια των μπαταριών φαίνεται να οδεύουν προς την λύση τους, με αποτέλεσμα η παραγωγή του να μπορεί να φθάσει και τις 5.000 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2018. Μάλιστα στελέχη της εταιρίας υποστηρίζουν ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ότι θέλουν να εξασφαλίσουν την μέγιστη δυνατή ποιότητα στο μοντέλο και όχι σε άλλους παράγοντες.

Όπως και να έχει η αργή παραγωγή του Model 3 έχει προβληματίσει όχι μόνο τους καταναλωτές (που πρέπει να περιμένουν μήνες για να παραλάβουν το όχημά τους) αλλά και τους ειδικούς αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ και αλλού, που βλέπουν με αρκετό σκεπτικισμό τις κινήσεις του Musk και της εταιρίας του, που πλέον βρίσκει στον δρόμο της μεγάλα εμπόδια για να καταφέρει να ξεπεράσει την θέση ενός μικρού κατασκευαστή και να περάσει στην κατηγορία των μεγάλων.