Ποια θα είναι η έκπληξη της Italdesign για την έκθεση της Γενεύης;


Αυτή δεν είναι άλλη από την ανοιχτή Zerouno. Ένα ελκυστικό roadster που θα στοχεύει απευθείας στο Audi R8 και θα έχει την τιμή να είναι το πρώτο ανοιχτό που κατασκευάζει το ιταλικό στούντιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/2/2018

Πριν από μερικούς μήνες η Italdesign είχε ανακοινώσει πως και οι πέντε κουπέ Zerouno είχαν ήδη καπαρωθεί. Μιλάμε για ένα supercar που κοστίζει 1,6 εκατομμύρια δολάρια, με αμάξωμα από ανθρακονήματα και με κινητήρια δύναμη τον V10 5.2 της Audi που αποδίδει 610 PS. Όσο για τις επιδόσεις υπολογίστε ένα 0-100 km/h σε μόλις 3,2 sec με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 330 km/h.

Τώρα, στην περίπτωση που δεν προλάβατε να αγοράσετε το supercar της Italdesign, θα πρέπει να γνωρίζετε πως έχετε μία ακόμη ευκαιρία. Και αυτό διότι η ιταλική εταιρία ετοιμάζεται να παρουσιάσει αρχές Μαρτίου, στο σαλόνι της Γενεύης, την roadster εκδοχή της Zerouno που θα είναι ελαφρώς ακριβότερη.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Italdesign φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυση της (από τον Giorgetto Giugiaro) και για να το γιορτάσει ανακοίνωσε ένα διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν σχεδιαστές ηλικίας από 18 έως 35 ετών. Το αντικείμενο είναι να σχεδιάσουν concepts μετακίνησης στο απώτερο μέλλον με τίτλο «Next 50» και οι νικητές του διαγωνισμού θα μοιραστούν το συνολικό ποσό των 40.000 ευρώ.