Νέοι κινητήρες και φρεσκάρισμα για το Renault Kadjar


Το δημοφιλές SUV υποδέχεται τους πιο πρόσφατους κινητήρες της μάρκας και παράλληλα ανανεώνεται αισθητικά και ουσιαστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/9/2018

Η Renault αναμένεται να προχωρήσεις σταδιακά στην αναβάθμιση των εκδόσεων των κινητήρων σε κάθε της μοντέλο και προτού το Megane ανακοινώνει το ανανεωμένο Kadjar που θα κάνει πρεμιέρα σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα στο σαλόνι του Παρισιού. Όπως μπορείτε να δείτε οι αλλαγές στο αμάξωμα εντάσσονται στο πρότυπο ενός facelift και εντοπίζονται στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στα φωτιστικά σώματα με τα νέα προβολάκια με τετράγωνο σχήμα (αντί για στρόγγυλο), νέας σχεδίασης ζάντες κ.α., όταν στο πίσω μέρος υπάρχουν ανάλογης έκτασης επεμβάσεις.

Στο εσωτερικό έχουν γίνει και εκεί αλλαγές ώστε η καμπίνα να φρεσκαριστεί και να αποκτήσει μία πιο δελεαστική εικόνα. Συγκεκριμένα έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα των πλαστικών και έχουν επανασχεδιαστεί αρκετά στοιχεία όπως είναι οι διακόπτες και οι λαβές στα παράθυρα, ο επιλογέας ταχυτήτων, το περίγραμμα της οθόνης αφής με την τελευταία να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας όταν πλέον υπάρχουν θύρες USB και στις πίσω θέσεις.

Περνώντας κάτω από το καπό και όπως ήταν αναμενόμενο ο νέος turbo κινητήρας βενζίνης στα 1.332 cc, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Daimler και που έκανε πρεμιέρα στη νέα A-Class, αντικαθιστά τον 1.2 TCe. Στο Kadjar αποδίδει 140 PS (TCe 140) και 160 PS (TCe 160) όπου και οι δύο εκδόσεις έχουν και αυτόματη EDC έκδοση με το κιβώτιου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (στάνταρ είναι το χειροκίνητο των 6 σχέσεων).

Στους diesel συνεχίζει αναβαθμισμένος και με νέο SCR καταλυτικό σύστημα ο 1.5 dCi. Συγκεκριμένα η έκδοση Blue dCi 115 συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή το 7άρι EDC. Η μόνη τετρακίνητη έκδοση είναι η Blue dCi 150 που εφοδιάζεται με το νέο πετρελαιοκινητήρα στα 1.749 cc.