Νέο KIA GT Line: Σπορ αλλά μόνο σε εμφάνιση!


Η αλήθεια είναι πως η γκάμα των εκδόσεων του εκπρόσωπου της KIA στη μικρή κατηγορία στερείται μιας sport εκδοχής. Είναι αυτή το νέο Rio GT Line;

  • 24/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: KIA

Τώρα, που η Έκθεση του Detroit βρίσκεται πια πίσω μας, οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για το επόμενο μεγάλο ραντεβού, που θα δοθεί στη Γενεύη τον ερχόμενο Μάρτιο. Από την πλευρά της, η KIA θα αποκαλύψει στην ελβετική πόλη τη sportive GT Line έκδοση του Rio.

Φυσικά, το όνομα αυτής της έκδοσης μας είναι ήδη γνωστό από το Picanto, ενώ σε άλλες αγορές συνοδεύει επίσης τα Sportage, Optima και Sorento. Στην πράξη, πάντως, η εν λόγω έκδοση προσδίδει περισσότερο οπτικές αλλαγές στο αυτοκίνητο παρά κάποιες άλλες πιο ουσιαστικές.

Έτσι, θα δούμε και πάλι τα τετράγωνου σχήματος φώτα ομίχλης εμπρός, ενώ το Rio θα εφοδιάζεται και με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Στο ίδιο πλαίσιο θα δούμε και λεπτομέρειες μαύρου χρώματος στο αμάξωμα, η δε εξάτμιση θα έχει διπλή απόληξη.

Για το εσωτερικό δεν προβλέπονται ιδιαίτερες μεταβολές, πέρα από την τοποθέτηση συνθετικών δερμάτινων, αλλά και νέας σχεδίασης υφασμάτινων καλυμμάτων στα καθίσματα, μεταλλικές λεπτομέρειες στο ταμπλό, αλλά και τμήματα, που θα παραπέμπουν σε ανθρακονήματα. Επιπλέον, το λογότυπο “GT Line” θα κοσμεί και το επίπεδο στο κάτω μέρος του δερμάτινο τιμόνι.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η παλέτα τους δε διαφοροποιείται, αφού και πάλι οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να επιλέξουν έναν από τους ατμοσφαιρικούς των 1,25 και 1,4 λίτρων ή τον turbo, 3κύλινδρο 1.000άρη, ο οποίος σε σχέση με τον 1.4 είναι πιο ισχυρός, αφού έχει ισχύ 118 PS. Μάλιστα, το ερχόμενο φθινόπωρο η KIA θα είναι σε θέση να τον συνδυάζει με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων!

Με το Rio GT Line, η KIA απαντά ουσιαστικά στα Ford Fiesta ST Line και Volkswagen Polo R-Line...