Nέο C5 Aircross: To SUV της επόμενης γενιάς για την Citrοen


Η Citroen δε μένει με τα χέρια... σταυρωμένα και επιτίθεται στους ανταγωνιστές της στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: CITROEN
  • 20/6/2018

Η επιθετική πολιτική της Citroën στην κατηγορία των SUV, συνεχίζεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση. Μετά από τη μεγάλη επιτυχία του C3 Aircross που έχει ήδη ξεπεράσει τις 80.000 πωλήσεις, η Citroen κάνει μια ακόμα προσθήκη στην ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα γκάμα των SUV της. Το SUV C5 Aircross είναι η νέα ναυαρχίδα της Citroen. Το SUV νέας γενιάς, που εμπνέεται πρωτίστως από τις προσδοκίες των πελατών, διαθέτει μια μοναδική και δυναμική προσωπικότητα, καθώς και μια ολοκαίνουργια διάθεση προσαρμογής στις εκάστοτε ανάγκες.

Οι προτάσεις εξατομίκευσης, που αφορούν την εξωτερική εμφάνιση είναι 30 και κάνουν τον κορυφαίο πρεσβευτή του προγράμματος Citroën Advanced Comfort, το νέο SUV C5 Aircross, το πιο άνετο και ολοκληρωμένο μοντέλο της κατηγορίας του. Η καινοτόμα ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions και τα καθίσματα Advanced Comfort, κάνουν τις διαδρομές, μια νέα και ιδιαίτερα χαλαρωτική εμπειρία. Οι δυνατότητες προσαρμογής της καμπίνας στις εκάστοτε ανάγκες είναι ασύγκριτες. Για τους πίσω επιβάτες, υπάρχουν τρία ξεχωριστά καθίσματα που στο κάθε ένα από αυτά ρυθμίζεται η κλίση της πλάτης αλλά και η απόσταση από τα μπροστινά, διαμορφώνοντας έτσι το χώρο αποσκευών από 580 έως 720 λίτρα.

Το νέο SUV C5 Aircross, είναι μοντέρνο και διέπεται από τη χρήση της υψηλής τεχνολογίας σε κάθε του διάσταση. Στον εξοπλισμό του συναντάμε 20 συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό, συμπεριλαμβανομένου του Highway Driver Assist, ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης (επιπέδου 2) και του Grip Control με Hill Assist Descent, για τη διευκόλυνση της περιπέτειας όταν η διαδρομή γίνεται πιο απαιτητική. Εκτός των παραπάνω, το νέο SUV C5 Aircross, εφοδιάζεται με 6 τεχνολογίες συνδεσιμότητας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ασύρματη φόρτιση των smartphones. 

Η γραμμή παραγωγής του νέου SUV C5 Aircross είναι στο εργοστάσιο Rennes - La Janais. Το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα γίνει προς τα τέλη του 2018 στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το SUV C5 Aircross θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Citroen που θα κυκλοφορήσει σε plug-in υβριδική έκδοση (στα τέλη του 2019).

Το νέο SUV C5 Aircross ξεχωρίζει χωρίς να προκαλεί. Το νέο μοντέλο με μήκος 4,5 μέτρων, είναι στιβαρό και δυναμικό. Ξεχωρίζει στην κατηγορία των SUV με το μυώδες αμάξωμα, τις ρευστές γραμμές και τις πινελιές που προσθέτουν τα Airbumps. Στην καμπίνα η αίσθηση της ευρυχωρίας και της απόλυτης φιλικότητας, είναι μοναδική.

Το νέο SUV C5 Aircross προσφέρει πολλές δυνατότητες προσαρμογής στις ανάγκες της κάθε στιγμής, με την αισθητική του “casual chic” να χαρακτηρίζει κάθε διαμόρφωση. Η TFT οθόνη 12,3 ιντσών, που «παίζει» το ρόλο του πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, αλλά και η οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, δίνουν το στίγμα του υπερσύγχρονου εσωτερικού του νέου SUV C5 Aircross. Οι διαθέσιμες εκδόσεις του μοντέλου περιλαμβάνουν τους κορυφαίους κινητήρες βενζίνης και diesel, με ισχύ από 130 έως και 180 ίππους, οι οποίοι συνδυάζονται και με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8.