Μία σπέσιαλ Pagani Huayra στα χρώματα της Fiat Turbina


Η ιταλική φίρμα ένωσε τις δυνάμεις της με τον Lapo Elkann (τον εγγονό του πατριάρχη της Fiat, τον Gianni Agnelli) που έχει ιδρύσει την Garage Italia Customs η οποία ασχολείται με την αισθητική αναβάθμιση μοντέλων του ομίλου της FCA και άλλων κατασκευαστών.

  • 15/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στην εν λόγω περίπτωση ο Lapo Elkann συνεργάστηκε με την Pagani για να προκύψει μία εντυπωσιακή one-off Huayra που χρησιμοποιεί ως πηγή έμπνευσης το πρωτότυπο Fiat Turbina που παρουσιάστηκε το 1954. Ακόμη και αν το ιταλικό supercar δεν έχει… την δύναμη ενός αεριοστρόβιλου (το πρωτότυπο Fiat Turbina ήταν όνομα και πράμα) δείχνει άκρως εντυπωσιακό με το «πορτοκαλοκόκκινο» να δημιουργεί όμορφη αντίθεση με το λευκό.

Αρκετά στοιχεία προέρχονται από την Huayra BC, σε πολλά σημεία υπάρχει η ιταλική σημαία και το πατριωτικό συναίσθημα (π.χ. στις δαγκάνες των φρένων), ενώ το εσωτερικό είναι πλήρως εξατομικευμένο με χειροποίητο αυθεντικό δέρμα από αρτίστα στο Τορίνο, όπως αρμόζει σε ένα και μοναδικό αυτοκίνητο. Κατά τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν αλλαγές στα μηχανικά μέρη με τον V12 των 6,0 lt να αποδίδει 730 PS και 1.000 Nm (αν και θα μπορούσαν να υπάρχουν τα 790 της Huayra BC).