H Volvo παρουσίασε το υβριδικό XC40 T5 Twin Engine


Πρεμιέρα στο Πεκίνο και για το υβριδικό Volvo XC40, το οποίο ονομάζεται, σύμφωνα με την ονοματολογία που χρησιμοποιεί η σουηδική εταιρεία T5 Twin Engine.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/4/2018

To υβριδικό XC40 Τ5 Twin Engine κινείται από το νέο τρικύλινδρο turbo των 1.500 cc της εταιρείας, που για την περίσταση αποδίδει 180 PS και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 75 PS. Έτσι η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 250 PS και τα 400 Nm. Μέχρι στιγμής η σουηδική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τα χιλιόμετρα που θα μπορεί το XC40 T5 Twin Engine να καλύψει αμιγώς ηλεκτρικά αλλά λογικά θα πρέπει να είναι κοντά στα 50 km.

Διαθέσιμα θα είναι συνολικά τρία προγράμματα οδήγησης που σχετίζονται με τη χρήση των δύο κινητήρων του μικρότερου SUV της Volvo, τα Hybrid (έμφαση στην οικονομία), Power (έμφαση στις επιδόσεις) και Pure (αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση). Σε αυτά προστίθενται το Individual με τις προσωπικές επιλογές του εκάστοτε οδηγού και το Off Road που κάνει αυτό που λέει και το όνομά του.

Ενδιαφέρον είναι πως το υβριδικό σύστημα του Volvo XC40 θα κινεί και τiς αντίστοιχες εκδόσεις των Lynk&Co 01 και 02. Παράλληλα χρησιμοποιείται και Bo Rui GE, στη ναυαρχίδα της Geely, στην οποία ανήκει τόσο η Volvo όσο και η Lynk&Co -ένα σημαντικό ποσοστό της τελευταίας είναι απευθείας ιδιοκτησία της σουηδικής εταιρείας.