H Vin Fast θα είναι στο Παρίσι


Πρεμιέρα στη γαλλική πρωτεύουσα για την πρώτη βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast, τα μοντέλα της οποίας υπογράφει η Pininfarina.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/9/2018

Στην έκθεση στο Παρίσι, στις αρχές Οκτωβρίου, θα δώσει το παρόν και η VinFast, η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ και μάλιστα με δύο μοντέλα. Ένα τετράθυρο και ένα SUV που έχουν σχεδιαστεί από τον Pininfarina.

Μάλιστα τα δύο αυτά μοντέλα προέκυψαν έπειτα από μια ψηφοφορία κατά την οποία περισσότεροι από 62.000 Βιετναμέζοι επέλεξαν μεταξύ 20 σχεδίων που είχαν υποβάλει τέσσερα ιταλικά στούντιο. Από το διαγωνισμό αυτό προκρίθηκαν τα σχέδια της Italdesign αλλά τελικά επιλέχθηκαν αυτά της Pininfarina που προχώρησαν στα επόμενα στάδια.

Πρόκειται για ένα σεντάν και ένα SUV, που όπως είπαμε θα παρουσιαστούν επίσημα στο Παρίσι. Κοινό τους χαρακτηριστικό η μάσκα με το χρωμιωμένο V στο κέντρο που εκτείνεται μέχρι τους προβολείς. Το τετράθυρο χαρακτηρίζεται από το μεγάλο μεταξόνιο και το μακρύ καπό τους ενώ το SUV είναι πιο σπορτίφ.

Στο Παρίσι θα αποκαλυφθούν και τα ονόματά τους, καθώς και οι κινητήρες που θα τα κινούν. Την επίσημη πρεμιέρα τους στο Παρίσι θα ακολουθήσει η παρουσίαση και η διάθεσή τους στο Βιετνάμ, ενώ στην πορεία θα ξεκινήσουν και οι εξαγωγές χωρίς να έχουν ακόμα προσδιοριστεί οι χώρες.

Η VinFast ανήκει στον όμιλο της VinGroup που είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση της ασιατικής χώρας, που μεταξύ άλλων κατασκευάζει ηλεκτρικά σκούτερ, αυτοκίνητα και λεωφορεία.