H Scuderia Glickenhaus θα κατασκευάσει και τζιπ


Η Scuderia Cameron Glickenhaus είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά υπεραυτοκίνητα που σχεδιάζει και κατασκευάζει χρησιμοποιώντας σα βάση μοντέλα της Ferrari. Το νέο της αυτοκίνητο όμως θα είναι τελείως διαφορετικό.

  • 29/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα τζιπ πουν θα λέγεται Boot, θα θυμίζει Buggy και θα είναι διαθέσιμο με δύο ή τέσσερις πόρτες. Μάλιστα για να επιβεβαιώσει τις ικανότητές του θα σκαρφαλώσει μέχρι την κορυφή του ύψους 6.893 μέτρων ηφαιστείου Ojos del Salado στις Άνδεις.

Ο κινητήρας του Boot θα είναι ένας ατμοσφαιρικός V8, 5.000 cc και το κιβώτιο αποκλειστικά αυτόματο, ενώ η διαδρομή της ανάρτησης θα είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 50,8 cm, μιας και η έμπνευση προέρχεται από τα αγωνιστικά των Baja και Ντακάρ. Έτσι το ζητούμενο είναι η σχεδίαση να είναι λειτουργική και αποτελεσματική, οπότε το αισθητικό κομμάτι ακολουθεί.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν πράγματι ένα τζιπ που ναι μεν δεν είναι ελκυστικό οπτικά αλλά είναι ιδιαίτερο. Και θα μπορεί να περνά από νερό σεβαστού βάθους, καθώς η εισαγωγή αέρα του κινητήρα βρίσκεται ψηλά στην οροφή και η εξάτμιση βγαίνει πάνω από τα ήδη υπερυψωμένα πίσω φτερά.

Η τετράθυρη έκδοση του Boot, που είναι και αυτή που θα ανέβει στο ηφαίστειο λέγεται για ευνόητους λόγους Expedition, ενώ η δίθυρη ονομάζεται Steve σε ανάμνηση του θρυλικού Steve McQueen ο οποίος στη δεκαετία του ’60 είχε διαπρέψει πίσω από το τιμόνι του Baja Boot της GM, ενός Buggy θηρίου 450 ίππων. Εξ’ ου λοιπόν και το όνομα Boot.  Και οι δύο πάντως θα έχουν κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης. Το κόστος αγοράς του Boot θα ξεκινά από τις 100.000 δολάρια, ενώ η έναρξη των πωλήσεων θα γίνει το αργότερο το 2020.