H Porsche Cayenne έγινε και υβριδική!


Η Porsche παρουσίασε την υβριδική έκδοση της τελευταίας γενιάς της Cayenne, η οποία είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με την προκάτοχό της

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/5/2018

Πρεμιέρα για την υβριδική έκδοση της νέας, τρίτης κατά σειρά γενιάς του μεγάλου SUV της Porsche, της Cayenne. Το υβριδικό σύστημα της οποίας αποτελείται από τον V6 των 3.000 cc της μάρκας και από έναν ηλεκτροκινητήρα με 136 PS και 400 Nm. Έτσι η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 462 PS και τα 700 Nm. Που είναι επαρκή για ένα 0-100 km/h σε 5,0 sec και μια τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 250 km/h.

Η Porsche Cayenne Ε-Ηybrid χρησιμοποιεί το πρόγραμμα boost της 918 Spyder, γεγονός που εξασφαλίζει την εμπλοκή του ηλεκτροκινητήρα σε όλα τα προγράμματα οδήγησης του στάνταρ Sport Chrono. Φυσικά για χάρη των επιδόσεων. Παράλληλα η Porsche παρουσιάζει και μερικά καινούργια στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού, όπως ένα νέο HUD, ζάντες 22 in και τον νέο, έξυπνο ψηφιακό συνοδηγό Porsche InnoDrive.

Η μπαταρία της υβριδικής Cayenne έχει χωρητικότητα 14,1 kWh, είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ, ενώ σε οικιακό δίκτυο φορτίζεται μέσα σε 7,8 ώρες. Αν χρησιμοποιηθεί ο (προαιρετικός) φορτιστής των 7,2 kW και υπάρχει παροχή 230 V και 10 Α τότε ο χρόνος φόρτισης μειώνεται στις 2,3 ώρες. Με γεμάτη τη μπαταρία το υβριδικό μεγάλο SUV της Porsche μπορεί να καλύψει, με βάση τον (γενικά αισιόδοξο) κύκλο NEDC, μέχρι και 44 km καθαρά ηλεκτρικά.