H McLaren θα κατασκευάσει 10 ειδικά 570S Coupe εμπνευσμένα από τα αγωνιστικά της


Mε ανόθευτο αγωνιστικό DNA και μόλις σε 10 αντίτυπα η "καθαρόαιμη" 570S Coupe!

  • 29/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Και να θέλει κανείς να αγοράσει μια McLaren F1 είναι πολύ δύσκολο από όλες τις απόψεις.  Έτσι η αντιπροσωπεία της βρετανικής εταιρείας στο Newport Beach σε συνδυασμό με το τμήμα Special Operations της, προκειμένου να καλύψει την οποία ζήτηση για μοντέλα της με αγωνιστικά γονίδια υπάρχει, θα κατασκευάσει 10 ειδικά 570S Coupe. Τα οποία θα έχουν στοιχεία τόσο από την F1 GTR όσο και από το αγωνιστικό 570S GT4.

Τα 10 αυτά κουπέ θα κυκλοφορούν φυσικά κανονικά στο δρόμο και θα ξεχωρίζουν από τις εισαγωγές αέρα στο καπό αλλά και από αυτήν στην οροφή, καθώς και από τη μεγάλη πίσω αεροτομή. Η οποία εξασφαλίζει επιπλέον κάθετη δύναμη 100 κιλών για ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Παράλληλη η εξάτμιση από τιτάνιο βελτιώνει και άλλο ακουστικά τον V8 των 3.800 cc με τα διπλά turbo, ενώ τα στοιχεία από ανθρακόνημα που έχουν χρησιμοποιηθεί στο αμάξωμα για να περιορίσουν το βάρος έχουν μείνει εμφανή.

Κάτι ανάλογο έχει γίνει και στο εσωτερικό, που μπορεί να μην έχει θέσεις για μικροαντικείμενα στην κεντρική κονσόλα αλλά διαθέτει αισθητήρες στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορείας και κλιματισμό, σε συνδυασμό με επενδύσεις από αλκαντάρα. Εννοείται πως και τα 10 που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη πουληθεί, ενώ είναι ακόμα άγνωστο αν θα ακολουθήσουν και άλλα.