H Lexus ετοιμάζει το κορυφαίο κουπέ της!


Το εντυπωσιακό κουπέ της Lexus πέρα από πολυτελές και κομψό αναμένεται να γίνει και πιο σπορ, ως LC F.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/7/2018

Η φημολογία δίνει και παίρνει εδώ και καιρό και πλέον είναι βέβαιο πως η Lexus θα παρουσιάσει πολύ σύντομα την κορυφαία έκδοση του κουπέ της, την LC F. Η οποία δοκιμάζεται εντατικά στην Γερμανία. Αισθητικά το top δίθυρο Lexus  θα έχει μια σαφώς πιο δυναμική εμφάνιση με διαφοροποιημένους προφυλακτήρες και μεγάλες ζάντες, χωρίς όμως τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα. Τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν θα ταίριαζαν στο χαρακτήρα της Lexus και στο στυλ των μοντέλων της.

Το καίριο ερώτημα σε ότι αφορά το LC F, παρά το ότι η εξέλιξή του έχει μπει στην τελική της ευθεία, είναι ο κινητήρας του. Οι αρχικές φήμες μιλούσαν για έναν ατμοσφαιρικό V8 5.000 cc ή για μια υπερτροφοδοτούμενη έκδοσή του ή εναλλακτικά για έναν επίσης V8 με 4.000 cc, διπλά turbo και πάνω από 600 PS.

Οι τελευταίες αναφέρουν ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης, ενώ το βέβαιο είναι πως το LC F θα έχει σαφώς περισσότερους ίππους από το LC 500. Ο V8 των 5.000 cc του οποίου αποδίδει 477 PS. Εννοείται πως καλύτερες θα είναι και οι επιδόσεις του. Το υβριδικό πάντως LC500 h έχει συνδυαστική απόδοση 359 PS, που θα απέχουν αισθητά από την ισχύ του LC F, ανεξάρτητα από τον κινητήρα του.