Η κορυφαία Mercedes X-Class θα είναι στη Γενεύη


Στο Σαλόνι της Γενεύης η Mercedes θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και την κορυφαία εκδοχή του pick-up της, της X-Class. Η οποία είναι η X 350 d, κινείται από έναν εξακύλινδρο diesel και είναι το πιο δυνατό μοντέλο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/3/2018

Κι αυτό γιατί ο V6 της των 3.000 cc αποδίδει 258 PS και 550 Nm, ενώ εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα για το 0-100 km/h η Χ 350 d χρειάζεται μόλις 7,9 sec, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 205 km/h, τιμές που θα ήταν κάτι παραπάνω από αποδεκτές και για ένα πολυτελές συμβατικό επιβατικό.

Πολυτελής είναι πάντως και η X 350 d, η οποία διατίθεται στάνταρ με το αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic, το Dynamic Select με πέντε προγράμματα οδήγησης καθώς και με μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC, που υπό κανονικές συνθήκες κατανέμει τη ροπή σε ποσοστό 40:60 στον εμπρός και τον πίσω άξονα αντίστοιχα.

Παράλληλα υπάρχουν και κοντές σχέσεις, κάτι που σε συνδυασμό με τα ελεγχόμενα διαφορικά και την απόσταση από το έδαφος που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 222 mm της εξασφαλίζουν την απροβλημάτιστη off road κίνηση. Ενδεικτικό για το τελευταίο η δυνατότητα αναρρίχησής της σε κλίσεις έως και 45 μοιρών, με γωνίες προσέγγισης/διαφυγής στις 29/24 μοίρες μπροστά και 30/25 μοίρες πίσω, καθώς και το πέρασμα μέσα από νερό βάθους έως και 600 mm.

Η νέα Mercedes X 350 d θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις από πλευράς εξοπλισμού, τις Progressive και Power οι οποίες διαφέρουν και οπτικά. Στάνταρ παντού είναι τόσο το Keyless-Go όσο και ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κλιματισμός των δύο ζωνών.