Η Jaguar παρουσίασε την ηλεκτρική i-Pace (video)


Οι πωλήσεις της νέας i-Pace θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2018 (στη Γερμανία από 77.850€), ενώ η Jaguar ανακοίνωσε πως έχει ήδη 25.000 προπαραγγελίες. Τα επίπεδα εξοπλισμού πάντως είναι τρία, τα S, SE και HSE. Αρχικά θα είναι διαθέσιμη και μια ειδική έκδοση First Edition αποκλειστικά σε κόκκινο χρώμα.

  • 2/3/2018

Διαδικτυακή πρεμιέρα λοιπόν για το νέο, πλήρως ηλεκτρικό SUV της βρετανικής εταιρείας την i-Pace. H οποία έχει μήκος 4,68 m, ζυγίζει σχεδόν 2,1 tn, είναι κανονικά πενταθέσια παρά το ότι πρόκειται για κουπέ SUV, ενώ αισθητικά ακολουθεί στις βασικές της γραμμές τα πρότυπα κυρίως της F-Pace. Με κάποιες διαφοροποιήσεις φυσικά στη μάσκα, προκειμένου να τονίζεται η διαφορετικότητά της, αλλά και στις αναλογίες, μιας και εδώ το καπό είναι αισθητά πιο μικρό. Παράλληλα η i-Pace είναι και αρκετά αεροδυναμική (Cd 0,29).

Το μεγάλο ενδιαφέρον πάντως το παρουσιάζει το σύστημα πρόωσής της, που αποτελείται από 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, που έχουν εξελιχθεί από την ίδια τη Jaguar και οι οποίοι τροφοδοτούνται με ενέργεια από μια μπαταρία 90 kWh. H αυτονομία, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία και μετρημένη με τον κύκλο WLTP, φτάνει τα 480 km, ενώ η φόρτιση μέχρι το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας διαρκεί μόλις 45 min.

Σε περίπτωση βέβαια που ο φορτιστής είναι συνεχούς ρεύματος και ισχύος 100 kW, ενώ αν ο χρόνος φόρτισης είναι 15 λεπτά μπορούν να καλυφθούν μέχρι και 100 χιλιόμετρα. Σε οικιακό δίκτυο και πάλι για φόρτιση έως το 80% των συσσωρευτών θα χρειάζονται περίπου 10 ώρες. Η Jaguar δίνει οχτώ χρόνια εγγύηση για τις μπαταρίες εφόσον τηρούνται τα μεσοδιαστήματα συντήρησης των 2 ετών ή των 34.000 km.

Η συνδυαστική απόδοση των δύο ηλεκτροκινητήρων φτάνει τους 400 ίππους και τα 694 Nm, ενώ σε ότι αφορά τις επιδόσεις σημειώστε ένα 0-100 km/h σε μόλις 4,8 sec, τιμή που την καθιστά και σε αυτόν τον τομέα απευθείας ανταγωνιστική με το Tesla Model X αλλά και με το αναμενόμενο Audi Q6. Η ανάρτηση προέρχεται από τη  F-Pace και είναι στάνταρ πνευματική, ενώ η κατανομή του βάρους στους δύο άξονες, χάρη στη χαμηλή και σωστή τοποθέτηση των μπαταριών, είναι σε ποσοστό 50:50.

Το εσωτερικό ακολουθεί το ωραίο στυλ των πρόσφατων Jaguar με τις δύο οθόνες (10 in η πάνω, 5,5 in η κάτω), οι χώροι χάρη στο μεταξόνιο των σχεδόν 3,0 m είναι απόλυτα ικανοποιητικοί, ενώ εντυπωσιακό είναι το ελάχιστο μέγεθος του πορτμπαγκάζ, που ξεκινά από τα 656 lt και φτάνει μέχρι και τα 1.453 lt.