Η Italdesign Zenouno Roadster είναι άκρως εντυπωσιακή


Αποκάλυψη για τη Zenouno Roadster που θα παρουσιάσει η Italdesign στην έκθεση της Γενεύης που είναι ίδια με το αντίστοιχο κουπέ έως και την πρώτη κολώνα του αμαξώματος

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/2/2018

Αυτό βέβαια δεν την κάνει λιγότερο εντυπωσιακή, ενώ οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το ιταλικό στούντιο δεν δείχνουν να υπάρχει αναδιπλούμενη οροφή. Αυτό σημαίνει πως ο οδηγός θα πρέπει να τη αφαιρεί και να την τοποθετεί ο ίδιος, ενώ είναι άγνωστο αν θα μπορεί να την παίρνει μαζί του και να προφυλαχτεί σε περίπτωση που ο καιρός χαλάσει καθ’ οδόν.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το πίσω μέρος της ανοιχτής Zenouno, με τα πολλά ανοίγματα που εξασφαλίζουν την απαγωγή θερμότητας από τον V10 των 5.200 cc που βρίσκεται στο κέντρο της. Ο κινητήρας που αποδίδει 610 PS και 560 Nm προέρχεται από τη Lamborghini Huracan ή το Audi R8 μιας και η συγγένεια μεταξύ τους είναι μεγάλη, ενώ το πλαίσιο είναι αυτό του δεύτερου.

Ο ισχυρός V10 εξασφαλίζει στη Zenouno Coupe εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 km/h σε 3,2 sec, τελική ταχύτητα 330 km/h), οι οποίες μάλλον δεν θα διαφέρουν πολύ στη Roadster. Αυτή που θα διαφέρει σημαντικά είναι η τιμή της τελευταίας. Κι αυτό γιατί θα ανέρχεται σε 2,4 εκατομμύρια δολάρια όταν η κουπέ κόστιζε 1,6 εκατομμύρια.