Η Audi θέλει ένα μεγάλο Α8 Coupe


Την είδηση επιβεβαιώνει ο αρχισχεδιαστής της μάρκας Marc Lichte ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο coupe που θα μπορούσε να πετάξει το γάντι στην επερχόμενη BMW Σειρά 8.

  • 2/1/2018

Γενικά ο ανταγωνισμός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα και ειδικά η Audi δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη, τόσο απέναντι στην 8άρα της BMW όσο και στην coupe εκδοχή της Mercedes-Benz S-Class. Ωστόσο, ακόμη και ο Lichte, ο οποίος λατρεύει τα κουπέ σχήματα, δεν είναι πολύ βέβαιος για την απήχηση που θα έχει μία τέτοια έκδοση ακόμη και για την τεράστια αγορά της Κίνας που μεταστρέφεται προς τα μικρότερα και ηλεκτρικά οχήματα.

Πάντως ένα κουπέ σχήματος Audi A8 θα μπορούσε σχετικά εύκολα να περάσει στην παραγωγή μιας και θα βασιστεί πάνω στην έτοιμη πλατφόρμα του κανονικού A8, όταν παράλληλα η σχεδιαστική φόρμουλα είναι έτοιμη από το πρωτότυπο Prologue (που είχε παρουσιαστεί το 2014 στο Los Angeles).

Επίσης ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να λανσαριστεί προς τα τέλη της δεκαετίας και να έχει διαφορετική ονομασία ώστε να διαχωρίζεται ως Α9. Πάντως η Audi έχει θέσει σημαντικότερες προτεραιότητες αφού μέσα στη χρονιά θα λανσάρει το A6 και θα παρουσιάσει τα νέα A1, Q3 και Q8.  Ν.Μ.