H Aria FXE έχει σέξι εμφάνιση και 1.150 άλογα


Πρόκειται για ένα hypercar που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση του Λος Άντζελες. Σχεδιάστηκε και θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, ενώ στοχεύει να καθιερωθεί ανάμεσα στα μεγαθήρια της Ευρώπης.

  • 1/12/2017

KEIMENO: NIKOΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με αρκετά ενδιαφέρουσα σχεδίαση η Aria παρουσίασε την βασική έκδοση FE που κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V8 των 6,2 lt, δίχως η εταιρία να ανακοινώνει κάποιο στοιχείο σχετικά με την απόδοση του μοτέρ παρά μόνο πως η ισχύς μεταφέρεται στον πίσω άξονα. Ωστόσο για το FXE η απόδοση βρίσκεται στα 720 PS και με τους επιπλέον 540 PS που δίνει ένα ζευγάρι από ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα τα συνολικά άλογα φτάνουν τα 1.150 με την ροπή στα 1.785 Nm.

Για την λειτουργία των ηλεκτροκινητήρων υπάρχει μπαταρία λιθίου-ιόντων 10 KWh, ενώ υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε επτάρι συμβατικό αυτόματο κιβώτιο ή οκτάρι διπλού συμπλέκτη. Όσο για τα 0-96 km/h η FXE μπορεί να τα καλύψει σε 2,7 sec με τελική στα 336 km/h. Εδώ να πούμε πως η Aria (μία μικρή εταιρία από την Καλιφόρνια που ξεκίνησε με τον πρώην αρχισχεδιαστή της GM, τον Ed Taylor) σκοπεύει να κατασκευάσει 400 μονάδες των FE και FXE από το 2019 ζητώντας από ένα εκατομμύριο δολάρια.