Φρεσκάρισμα για το Volkswagen Passat


Προς τα μέσα του νέου έτους θα κυκλοφορήσει το ανανεωμένο μεσαίο οικογενειακό της γερμανικής μάρκας επαναπροσδιορίζοντας το στίγμα του στην κατηγορία.

  • 27/12/2017

Οι κλασικές οικογενειακές λιμουζίνες μπορεί να έχουν παραγκωνιστεί από την έκρηξη που σημειώνουν τα SUV, αλλά θα παραμένουν πάντοτε τα καλύτερα οχήματα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων (και όχι μόνο). Έτσι η VW θα προχωρήσει σε ένα facelift του Passat υιοθετώντας αρκετά στοιχεία από το μεγαλύτερο Arteon με τις αισθητικές αλλαγές να εντοπίζονται κυρίως στην μάσκα και τους προβολείς.

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν βελτιώσεις στα σημεία και νέο σύστημα πολυμέσων με δυνατότητα ανέπαφων εντολών (με χειρονομίες) και ειδική θέση ασύρματης φόρτισης smartphone (όσες συσκευές την υποστηρίζουν).

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων θα εισαχθεί ο νέος 1.5 TSI με 130 PS και 150 PS, ενώ ο 2.0 TSI θα αντικαταστήσει τον 1.8 TSI. Επίσης θα υπάρξει και μία νέα BlueMotion έκδοση που μακροπρόθεσμα ίσως να αντικαταστήσει τον 1.6 TDI, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. N.M.