Ford Fiesta ST: Τρικύλινδρος «πύραυλος»


Παγκόσμιο ντεμπούτο στη Γενεύη και για τον τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 απόδοσης 200 ίππων.

  • 7/3/2017

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του κάνει στη φετινή έκθεση της Γενεύης η κορυφαία έκδοση ST της νέας γενιάς του Ford Fiesta, μαζί με τον ολοκαίνουριο πλήρως αλουμινένιο κινητήρα 3 κυλίνδρων 1.5 EcoBoost, που αποδίδει 200 ίππους και 290 Nm ροπής!

Με τον κινητήρα αυτόν το Fiesta ST αγγίζει από στάση τα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα! Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο της οικογένειας «Ford Performance» που κινείται από τρικύλινδρο κινητήρα, κρατώντας έτσι τις εκπομπές CO2 στα 114 g/km, καθώς και το πρώτο Fiesta ST που εφοδιάζεται με τα τρία προγράμματα λειτουργίας οδήγησης -Normal, Sport και Track- που επεμβαίνουν και ρυθμίζουν αντίστοιχα τον κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης, τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας και τον ήχο της εξάτμισης.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, όπου δεσπόζει η αγωνιστικού στιλ εμπρός γρίλια και οι ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, υπάρχει πλέον μεγαλύτερος πλουραλισμός επιλογών σχετικά με την εξατομίκευση χρωμάτων και υλικών, που συνοδεύονται με το λογισμικό SYNC 3 στην οθόνη αφής 8 ιντσών και το ηχοσύστημα B&O Play.

Το νέο Fiesta ST θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά από το ξεκίνημα του 2018, σε εκδόσεις τριών ή πέντε θυρών.