Επίσημα η Mercedes A-Class Sedan L


Περίπου ένα μήνα πριν το επίσημο λανσάρισμα της ολοκαίνουργιας A-Class στην χώρα μας, μερικές χιλιάδες μίλια πιο ανατολικά κάνει την πρεμιέρα της η σεντάν εκδοχή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/4/2018

Δίπλα στην Maybach Vision Ultimate Luxury Concept κάνει την πρεμιέρα της η τετράθυρη A-Class που θα αντιμετωπίσει στην κινεζική αγορά την αντίστοιχη έκδοση της BMW 1. Συγκεκριμένα στην οθόνη σας βλέπετε την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο (εξού και το L Sedan) αφού οι εκδόσεις αμαξωμάτων LWB (long wheelbase) έχουν μεγάλη πέραση στην Κίνα. Και για αυτό θα πωλούνται μόνον εκεί!

Αυτό όμως δεν θα ισχύει και για τη νορμάλ τετράθυρη A-Class που θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη προς τα τέλη του χρόνου για να αντιμετωπίσει το εδώ το Audi A3 Sedan. Βέβαια πόσος χώρος υπάρχει ανάμεσα στην τετράθυρη A-Class και στην CLA μόνο το αγοραστικό κοινό θα το δείξει. Από την άλλη μπορεί κανείς να πει πως η CLA διαφοροποιείται από την πιο κουπέ σχεδίαση και ένα μεγάλο μέρος από το Concept A που είχε παρουσιαστεί πέρυσι έχει περάσει και στην A-Class Sedan.

Από πλευράς διαστάσεων η «κινεζική» A-Class φτάνει σε μήκος τα 4.609 mm, ενώ η ευρωπαϊκή θα έχει μικρότερο μεταξόνιο κατά 60 mm. Οπότε λογικά θα υπάρχει και μία ανάλογη μείωση μήκους στο όμορφο αμάξωμα με το γοητευτικό πίσω μέρος (χώρος αποσκευών στα 420 lt). Στο εσωτερικό η εικόνα είναι πανομοιότυπη της πεντάθυρης A-Class με το νέας γενιάς σύστημα πολυμέσων MBUX να κλέβει την παράσταση και να υποστηρίζει πλήρη συνδεσιμότητα, αναγνώριση φωνητικών εντολών κ.α.

Στην Κίνα η βασική έκδοση του κινητήρα θα είναι η turbo τρικύλινδρη του 1,33 lt με ισχύ 136 PS και 163 PS. Ψηλότερα τοποθετείται ο αλουμινένιος δίλιτρος τετρακύλινδρος των 190 PS όταν όλοι οι κινητήρες θα έχουν στάνταρ διπλόδισκο επτάρι σασμάν.

Η A-Class LWB που θα κυκλοφορεί στην Κίνα θα κατασκευάζεται από την Beijing Benz Automotive, μία κοινοπραξία της Beijing Automotive Industry Corporation με την Mercedes-Benz. Αυτή που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη αναμένεται να παρουσιαστεί μετά το καλοκαίρι, πιθανότατα στο σαλόνι του Παρισιού.