Citroen C4 Picasso & Grand Picasso: Ανανέωση και 1.2 turbo


Ήρθε και η στιγμή για την ανανέωση των δύο MPV της Citroen τα οποία εκτός από τις οπτικές αλλαγές έχουν πλέον «φορέσει» και τον ολοκαίνουριο 1.2 PureTech με τους 110 και 130 ίππους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 9/5/2016

Ήρθε και η στιγμή για την ανανέωση των δύο MPV της Citroen τα οποία εκτός από τις οπτικές αλλαγές έχουν πλέον «φορέσει» και τον ολοκαίνουριο 1.2 PureTech με τους 110 και 130 ίππους.

Καταρχήν να πούμε ότι τα ανανεωμένα Citroen C4 Picasso και Grand Picasso έχουν ένα νέο «πρόσωπο» το οποίο είναι ίδιο και στα δύο μοντέλα, ενώ τα ανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα διαθέτουν «3D-effect». Οι νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και τα τρία νέα χρώματα για το αμάξωμα συμπληρώνουν την παλέτα των εξωτερικών αλλαγών, ενώ στο «μικρό» C4 Picasso θα υπάρχει και δυνατότητα οροφής με διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο αμάξωμα, ενώ στο 7θέσιο Grand Picasso θα υπάρχουν και ασημένιες μπάρες οροφής.  

Την γκάμα των κινητήρων του C4 Picasso συμπληρώνει πλέον ο νέος 1.2 PureTech κινητήρας βενζίνης με τους 110 ίππους ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Και στα δύο μοντέλα θα διατίθεται ο 1.2 PureTech με τους 130 ίππους ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επίσης 6 σχέσεων.  

Στο εσωτερικό θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών σχεδιαστικών πακέτων: «Wild Blue Ambience» για του πιο νεαρούς ηλικιακά, «Dune Beige» για μία πιο premium ατμόσφαιρα και «Hype Grey Ambience» με το οποίο η Citroen υπόσχεται «business-class» εμπειρία.

Στον εξοπλισμό των δύο μοντέλων υπάρχει πλέον μία μεγάλη σειρά ηλεκτρονικών βοηθητικών συστημάτων ασφαλείας μεταξύ των οποίων τα: «Lane Departure Warning», «Blind Spot Monitoring», «Active Cruise Control» με λειτουργία ακινητοποίησης, «Active Safety Brake» και «Collision Risk Alert».

Το νέο σύστημα infotainment με την οθόνη αφής των 7 ιντσών διαθέτει πλέον ψηφιακό ραδιόφωνο και το τελευταίο σύστημα πλοήγησης «3D» της εταιρίας με φωνητικές εντολές. Το σύστημα αναγνώρισης φωνής ισχύει φυσικά και για τα μηνύματα αλλά και τα email.

Τα νέα Citroen C4 Picasso και Grand Picasso θα ξεκινήσουν να πωλούνται τον Σεπτέμβριο ενώ οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι του 2016.