Αυτή η BMW X6M κοστίζει 395.000 € και έχει 900 PS


Φυσικά δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη X6M αλλά για μια βελτιωμένη για off road χρήση από την Manhart. Κι αυτό παρόλο που η X6 γενικά, πόσο μάλλον η Μ, δεν διακρίνονται για τις δυνατότητές τους πέρα από την άσφαλτο.

  • 14/12/2017

Η Manhart MHX6 Dirt², όπως ονομάζεται, θα κατασκευαστεί μόλις 5 φορές και ο κινητήρας, αφού βελτιωθεί ριζικά, από τα πιστόνια μέχρι τους υπερσυμπιεστές, θα αποδίδει 900 PS και 1.200 Nm. Προκειμένου το σύστημα μετάδοσης να μπορεί να αντέξει όλη αυτή τη ροπή έχει φυσικά ενισχυθεί, το ίδιο έχει γίνει και με τον πίσω άξονα, στον οποίο έχει προστεθεί και ένα μπλοκέ διαφορικό. Αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα, ενώ η ανάρτηση έχει ψηλώσει με τη χρήση ειδικών ελατηρίων. Ταυτόχρονα έχουν χρησιμοποιηθεί και λάστιχα εκτός δρόμου της διάστασης 305/40 σε συνδυασμό με ζάντες 21 ιντσών.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι το εξωτερικό roll-bar, η ρεζέρβα που είναι τοποθετημένη πάνω στην 5η πόρτα καθώς και ο αναπνευστήρας αλλά και ο «εργάτης». Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, που περιλαμβάνει μέχρι και ψυγείο. Σημαντικό το τελευταίο, ειδικά από τη στιγμή που ίσως και οι 5 Manhart MHX6 Dirt² πουληθούν στις χώρες του Κόλπου. Όπου θα υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι να καταβάλουν τις 395.000 ευρώ που θα κοστίζει η κάθε μια.