Αυτή είναι η Aston Martin DBS Superleggera!


Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου που θα αντικαταστήσει την Vanquish S.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/6/2018

Πρόκειται για την απάντηση των Βρετανών απέναντι στην Ferrari 812 Superfast και για την περίσταση την κίνηση αυτή της πανέμορφης (και ποια δεν είναι;) Aston Martin αναλαμβάνει ένας αναβαθμισμένος V12 με υπερτροφοδότηση και χωρητικότητα στα 5,2 lt. Η ισχύς του φτάνει τους 715 PS και η ροπή τα 900 Nm και όπως είναι φυσικό όλα αυτά περνούν στον πίσω άξονα (με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης) μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων που προέρχεται από την ZF.  

Η Aston Martin κάνει ιδιαίτερο λόγο για την αεροδυναμική του αμαξώματος και το μέγιστο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο που φτάνει έως τα 180 kg. Όσο για τις επιδόσεις οι Βρετανοί δίνουν ένα 0-96 km/h σε 3,4 sec με τα 0-160 km/h να ολοκληρώνονται σε μόλις 6,4 sec και την τελική να φτάνει μέχρι τα 300 km/h.

Αισθητικά η DBS Superleggera με το πιο κοφτερό ντιζάιν θα ήταν αδύνατο να μην είχε σχεδιαστικά στοιχεία από τις επίσης σαγηνευτικές DB11 και Vantage. Στην περίπτωση της Superleggera με το ελαφρύτερο σασί και το πιο hardcore στήσιμο τα πάντα είναι πιο τονισμένα από την πιο ήρεμη έκδοση Volante που θα παρουσιαστεί αργότερα.

Μάλιστα η Aston Martin ετοιμάζεται του χρόνου και για το λανσάρισμα του πρώτου της SUV με την ονομασία DBX, ενώ αργότερα το 2021 θα λανσάρει δύο εκδοχές της Lagonda: ένα τύπου σεντάν, καθώς και ένα top SUV το 2022 που θα αντιμετωπίσει την Bentley Bentayga.