Audi A7 Sportback 3.0 TDI: Ιπποφορβείο!


Επετειακή έκδοση με 326 ίππους και 650 Nm!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ
  • 16/7/2014

Η τεχνολογία TDΙ της Audi «μετράει» 25 χρόνια και η γερμανική εταιρεία βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να το... υπενθυμίσει στους φίλους της αλλά και στον ανταγωνισμό!

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζει μια πανίσχυρη έκδοση του ανανεωμένου A7 Sportback, η οποία για την περίσταση αποδίδει 326 ίππους, με την ροπή να φθάνει στην εκπληκτική τιμή των 650 Nm!

Βασικός... υπαίτιος για αυτή την εκπληκτική δύναμη είναι ο 3.0-λίτρος TDI V6 biturbo, που με λειτουργία overboost έχει την δυνατότητα να δώσει άλλους 20 ίππους.

Χάρη στη μέγιστη ροπή των 650 Nm διαθέσιμη μεταξύ 1.400 και 2.800 σ.α.λ., το Audi A7 Sportback 3.0 TDI επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα.

Όσο για την κατανάλωση, αυτή είναι ιδιαίτερα χαμηλή, καθώς η μέση τυποποιημένη είναι στα 6,1 lt/100 km. Αναλόγως χαμηλή και η εκπομπή CO2, στα 162 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο S tronic 8 ταχυτήτων.

Η επετειακή έκδοση του Α7 Sportback φυσικά και ξεχωρίζει από το αισθητικό «πακέτο» S line-που περιλαμβάνει χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 20 χλστ., σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο, ζάντες αλουμινίου ειδικά σχεδιασμένες για την έκδοση σε διαστάσεις 20-ιντσών (!), εξωτερικούς καθρέπτες σε μαύρο χρώμα, όπως και απόληξη της εξάτιμησης σε ματ. Το Audi A7 Sportback 3.0 TDI, θα προσφέρεται στους ειδικούς χρωματισμούς Daytona Gray, Misano Red, Nardo Gray και Sepang Μπλε.

Όσο για το εσωτερικό, το μαύρο χρώμα και εδώ ξεχωρίζει, όπως και τα σπορ καθίσματα επενδυμένα με δέρμα Valcona σε μαύρο ή ασημί Moon, διακοσμημένα με έμβλημα S line. Βεβαίως, ο συνδυασμός αλουμίνιου και ένθετου ξύλου, όπως και τα λογότυπα Quattro στα μαρσπιέ θυρών, δίνουν μια αίσθηση σπορτίφ πολυτέλειας.

Το λανσάρισμα του Audi A7 Sportback 3.0 TDI θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου, με τις τιμές για τη Γερμανική αγορά να υπολογίζονται να ξεκινούν από 72.000 ευρώ. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και στις ΗΠΑ, με τιμή εκκίνησης τα 98.072 δολάρια.