Ανανεωμένο και ενδυναμωμένο το Peugeot 108


Το μικρότερο των Peugeot αναβαθμίστηκε στo πλαίσιo του προγραμματισμένου facelift του όπως και αναφορικά με τον κινητήρα του.

  • 25/5/2018

H Peugeot προχώρησε στην παρουσίαση του ανανεωμένου 108, ολοκληρώνοντας έτσι το φρεσκάρισμα της τριπλέτας στην οποία ανήκουν και τα Toyota Aygo και Citroen C1.
Έτσι, η τελευταία γενιά του γαλλικού supermini έχει καινούργια, πιο φρέσκα χρώματα για το αμάξωμά του, δύο από τα οποία είναι καινούργια, καθώς και μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Και για το εσωτερικό, που πλέον μπορεί να έχει περισσότερο χρώμα και κατά συνέπεια και πιο νεανικό στυλ.

Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο οι άνθρωποι της Peugeot αναβάθμισαν και το σύστημα infotainment του πιο μικρού μοντέλου της. Έτσι, πλέον έχει δυνατότητες σύνδεσης smartphones με Mirrorlink, Android Auto και Apple Carplay, ενώ υπάρχουν και δυνατότητες φωνητικών εντολών για μεγαλύτερη ευκολία.

Αναβαθμισμένα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης, καθώς στο σύστημα πέδησης ανάγκης και σε αυτό για την προειδοποίηση εγκατάλειψης λωρίδας κυκλοφορίας προστέθηκε το σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 1.000 cc απέκτησε πλέον νέο σύστημα ψεκασμού, υψηλότερη σχέση συμπίεσης και ειδική επεξεργασία των εξαρτημάτων του για μείωση των εσωτερικών τριβών. Το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της απόδοσής του στα 72 PS, ενώ η μέση κατανάλωσή του είναι 3,8 l/100 km και οι εκπομπές CO2 του 86 g/km.