Toyota Corolla Axion: 50 χρόνια μετά!


Το 2016 είναι η χρονιά που η δημοφιλής Toyota Corolla γιορτάζει μία πεντηκονταετία στην ιστορία της αυτοκίνησης!

  • 13/7/2016

Πριν από πενήντα χρόνια λοιπόν, η Toyota παρουσίασε για πρώτη φορά την Corolla, ένα αυτοκίνητο που με την απαράμιλλη αξιοπιστία του έμελε να γίνει ένα από τα παγκόσμια best seller.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Για να γιορτάσει το μεγάλο αυτό γεγονός η ιαπωνική φίρμα δημιούργησε μία ειδική έκδοση της Corolla με την ονομασία Axion η οποία διαθέτει κάποια ρετρό στοιχεία τα οποία παραπέμπουν άμεσα στην πρωτότυπη Corolla του 1966. 

Η εορταστική αυτή έκδοση που θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία, είναι βασισμένη στην υβριδική έκδοση της Corolla. Θα προσφέρεται με δύο χρώματα για το αμάξωμα, είτε σε λευκό «pearl white» είτε σε μαύρο «black mica», με το εσωτερικό να είναι επενδυμένο με κόκκινες και μαύρες επενδύσεις με συνθετικό δέρμα. 

Η συγκεκριμένη απόχρωση του κόκκινου είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν που υπήρχε στα καθίσματα της πρωτότυπης Corolla πριν από μισώ αιώνα. Ακόμα και τα λογότυπα έχουν ρετρό χαρακτήρα καθώς συμβολίζουν την γιρλάντα των λουλουδιών ή το στεφάνι των λουλουδιών που φοριέται στο κεφάλι ως ένδειξη νίκης ή εξουσία (αυτή είναι και η έννοια της λέξης Corolla στα λατινικά). 

Η ειδική αυτή έκδοση θα παρουσιαστεί μαζί με την πρωτότυπη Corolla στο classic car show που θα γίνει στο Makuhari Messe στην Chiba City.