Το Q Inspiration δείχνει το μέλλον της Infiniti


Οι υπεύθυνοι της Infiniti ήταν σαφείς εξαρχής: το Q Inspiration Concept δεν θα περάσει στην παραγωγή. Δείχνει τις μελλοντικές τεχνολογίες αλλά και τη σχεδιαστική γλώσσα που θα ακολουθήσει η μάρκα πολυτελείας τα χρόνια που έρχονται.

  • 16/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αν πάντως κρίνουμε από την εμφάνιση του Q Inspiration, με το σχετικά μικρό καπό, την επιμηκυμένη καμπίνα και το σχήμα που μοιάζει με κουπέ, το μέλλον αυτό δείχνει ευοίωνο. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται και τα τονισμένα φτερά, καθώς και τα σχετικά στενά παράθυρα.

Αντίστοιχα το εσωτερικό είναι λιτό και άνετο και έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε οι ενοχλητικοί θόρυβοι να μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Παράλληλα κάθε επιβάτης έχει τη δική του οθόνη αφής, οι ενδείξεις της οποίας περιορίζονται στις ελάχιστες όταν το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου διαπιστώσει στρες.

Φυσικά υπάρχουν δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, με τη χρήση του συστήματος ProPilot της Nissan, ενώ ο κινητήρας του πρωτότυπου είναι ο καινούργιος τετρακύλινδρος turbo των 2.000 cc με τη μεταβλητή συμπίεση που κινεί και το QX 50.