Το νέο Ram 1500 είναι στην έκθεση του Detroit


Ισχυρότερο, ελαφρύτερο και αποδοτικότερο ένα από τα δημοφιλέστερα pick-up της αμερικανικής αγοράς παρουσιάστηκε στην έκθεση NAIAS 2018 με τόσο πλούσιο εξοπλισμό που θα ζήλευε ακόμη και μία λιμουζίνα.

  • 15/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αν δείτε τις φωτογραφίες στο εσωτερικό θα διακρίνετε μία τεράστια οθόνη 12’’ που έχουν οι top εκδόσεις εξοπλισμού, καθώς και πολλά άλλα κομφόρ (5 θύρες USB, υποδοχή 115V, Harmon Kardon ηχοσύστημα, φουλ σύνδεση Apple CarPlay και Android Auto κ.α.) που ανεβάζουν το όλο σύνολο σε premium επίπεδα. Βλέπετε τα pick-up είναι τα μοντέλα με τις υψηλότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ και για αυτό οι κατασκευαστές φροντίζουν να τα αναβαθμίζουν και να τα ανανεώνουν τακτικά.

Στην περίπτωση του Ram 1500 (το οποίο κατασκευάζει ο όμιλος FCA και έχει ως αντίπαλους τα Chevrolet Silverado και Ford F-150) υπάρχουν αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές που φρεσκάρουν εξωτερικά το σύνολο. Επίσης, υπάρχει καλύτερη αεροδυναμική με συντελεστή 0,357 (για ημιφορτηγό μιλάμε), ενώ έχουν γίνει αρκετές περικοπές σε βάρος που φτάνουν έως τα 102 kg.

Το Ram 1500 κινείται από έναν Pentastar V6 χωρητικότητας 3,6 lt που αποδίδει 305 PS όταν τα άλογα ανεβαίνουν στα 395 στην περίπτωση του V8 των 5,7 lt. Εδώ να πούμε πως ο V6 έχει στάνταρ το mild hybrid σύστημα E-Torque που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο νέο Wrangler και συνδυάζεται με μικρή μπαταρία 0,43 kWh. Στον V8 μπορεί να συνδυαστεί προαιρετικά για να παρέχει έξτρα ροπή σε συνθήκες χαμηλού φορτίου για χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων. Οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ τον EcoDiesel V6 θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.