Το νέο Citroen Berlingo έχει και επταθέσια έκδοση


Με νέες εκδόσεις και έναν ολοκαίνουργιο πετρελαιοκινητήρα, το νέο Berlingo είναι το πρώτο που θα παρουσιάσει σε μερικές εβδομάδες επίσημα ο όμιλος PSA από τη νέα γενιά των κόμπακτ vans.

  • 15/2/2018

Η Citroen προετοιμάζεται για μία σημαντική πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου μιας και το Berlingo είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο εμπορικά μοντέλα της στην κατηγορία των πολυχρηστικών (MPV) και μικρών vans μοντέλων. Για πρώτη φορά από το 1996 που λανσαρίστηκε το Berlingo θα διαθέτει δύο εκδόσεις αμαξωμάτων. Συγκεκριμένα, η M έχει μήκος στα 4,4 m και πενταθέσια διάταξη, ενώ η XL είναι μακρύτερη κατά 35 cm και στην επιβατική έκδοση θα προσφέρει και μία 3η σειρά καθισμάτων.

Από πλευράς πρακτικότητας υπάρχουν δύο πίσω συρόμενες πόρτες, 28 θήκες και χώροι για μικροαντικείμενα, η δυνατότητα ανοίγματος του κρύσταλλου στην πόρτα του πορτμπαγκάζ με το τελευταίο να έχει μεγαλώσει κατά 100 lt και συνολικά να φτάνει τα 775 lt. Ιδιαίτερη μνεία κάνει η Citroen για το σύστημα Magic Flat, χάρη στο οποίο τα πίσω ξεχωριστά καθίσματα μπορούν να αφαιρεθούν γρήγορα και εύκολα. Πλήρης είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας με τις πλουσιότερες εκδόσεις να περιλαμβάνουν το σύστημα βελτιστοποίησης Grip Control, ασύρματη φόρτιση smartphone, touch-screen στις 8 ίντσες κ.α.

Το νέο Berlingo βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 που χρησιμοποιείται σε διάφορα μοντέλα του PSA Group (C4 Picasso, Peugeot 3008, Opel Grandland X, DS 7 Crossback κ.α.). Αρχικά η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τις εκδόσεις βενζίνης 1.2 PureTech με ισχύ 110 PS και 120 PS, ενώ θα υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις του νέου diesel στα 1.500 cc με ισχύ από 75 PS έως 130 PS.