Το μέλλον της Porsche εξαρτάται από την επιτυχία της Mission E


Για το μέλλον της η Porsche έχει καταλήξει σε μια στρατηγική τριών τύπων σπορ μοντέλων: αυτών με κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών σπορ μοντέλων.

  • 29/1/2018

Ειδικά τα τελευταία θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της μάρκας. Τόσο που ο επικεφαλής της Oliver Blume δεν δίστασε να δηλώσει πως αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την επιτυχία της Mission E. Του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας, που θα είναι μια σπορ λιμουζίνα με τέσσερις πόρτες και θέσεις για τέσσερις.

Παράλληλα η Mission E θα είναι και φορέας τεχνολογίας μιας και το σύστημα πρόωσής της θα αποδίδει συνδυαστικά 600 PS. Υπενθυμίζουμε ότι η αυτονομία της θα φτάνει τα 500 km, ενώ η φόρτιση μέχρι το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών δεν θα ξεπερνά τα 15 min. Όσο για το 0-100 km/h υπολογίζεται πως θα είναι της τάξης των 3,5 sec.

Μέχρι στιγμής η Porsche έχει επενδύσει το project Mission E περισσότερα από 1 δις ευρώ, ενώ στα κεντρικά της στο Zuffenhausen, όπου και θα κατασκευάζεται το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, θα δημιουργηθούν πάνω από 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Αν πάντως η Mission E αποδειχθεί επιτυχημένη θα αποτελέσει το έναυσμα η Porsche να στραφεί ακόμα πιο δυναμικά προς τα ηλεκτρικά μοντέλα χωρίς όμως να χάσει την ταυτότητά του κατασκευαστή ιδιαίτερων σπορ αυτοκινήτων, όπως είπε και ο Blume. Αν όχι η κατάσταση που θα προκύψει δεν θα είναι εύκολη.