Το Lexus LF-1 θα μπορούσε να είναι το επόμενο LX


Η πολυτελής ιαπωνική μάρκα παρουσίασε στην έκθεση του Detroit ένα πολύ ενδιαφέρον concept car. Τουλάχιστον για την βορειοαμερικανική αγορά η οποία αποτελεί την καλύτερη για το μεγαλύτερο SUV της γκάμας της.

  • 17/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτό δεν είναι άλλο από το LX το οποίο έχει συμπληρώσει περίπου μία δεκαετία παρουσίας. Λογικό είναι η Lexus να αναζητά την επόμενη γενιά και να σφυγμομετρεί τις αντιδράσεις του κοινού μέσα από concept cars, όπως το LF-1 που λάμπει αυτή την ώρα κάτω από τα φώτα της έκθεσης του Detroit.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες πρόκειται για ένα μεγάλο crossover (το μήκος του ξεπερνά για μερικά εκατοστά τα πέντε μέτρα) με την γνωστή εμφατική μάσκα και επιθετικά σε σχεδίαση φωτιστικά σώματα. Από το πλάι το χαμήλωμα της οροφής δημιουργεί μία κουπέ εικόνα, οι 22άρες ζάντες βγάζουν μάτια, ενώ πίσω η πόρτα του πορτμπαγκάζ δημιουργεί ένα αεροδυναμικό ανάγλυφο. Όσο για τους χώρους αυτοί είναι τεράστιοι χάρη σε ένα τρίμετρο(!) μεταξόνιο.

Στο εσωτερικό εντύπωση προκαλεί το οδηγοκεντρικό ταμπλό με τον ντιζαϊνάτο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με όλες τις ενδείξεις να είναι συγκεντρωμένες σε μία υπερυψωμένη οθόνη με το βλέμμα να πέφτει μέσα από το πολυλειτουργικό τιμόνι.

Η Lexus δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για το σύστημα πρόωσης πέρα του ότι η πλατφόρμα έχει προδιαγραφές για να προσαρμοστούν κινητήρες βενζίνης ή plug-in υβριδικό ή ηλεκτρικό ή fuel cell διάταξη. Με λίγα λόγια κάθε σύστημα κίνησης πέρα από ντίζελ αφού η Toyota έχει ήδη κάνει γνωστή την «αποστροφή» της από την πετρελαιοκίνηση.