Το Kia Telluride είναι ένα πρωτότυπο που θα περάσει στην παραγωγή


H κορεατική εταιρία μπορεί να τράβηξε τα βλέμματα στο Detroit με το νέο Forte αλλά εξίσου σημαντικό για την βορειοαμερικανική αγορά θα είναι και ένα μεγάλο SUV που θα βασίζεται στο Telluride.

  • 17/1/2018

To Telluride είναι ένα μεγάλο SUV που πλησιάζει τα πέντε μέτρα σε μήκος και από πλευράς μεγέθους είναι κομμένο και ραμμένο για την αμερικανική αγορά. Για την ονομασία είναι άγνωστο αν θα παραμείνει η ίδια, ενώ η αισθητική του μπροστινού μέρους ενδεχομένως να αλλάξει λιγάκι (ελπίζουμε προς το καλύτερο). Το σίγουρο πάντως είναι πως η Kia θα δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή για να αποκτήσει ένα SUV που θα τοποθετείται πάνω από το Sorento.

Ο αρχισχεδιαστής της Kia Europe, o Gregory Guillaume, είπε μεταξύ άλλων πως ένα τόσο μεγάλο SUV για την Ευρώπη δεν θα ταίριαζε και πως το Sorento αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις. Έτσι, το SUV παραγωγής που θα προκύψει τον επόμενο χρόνο θα διατεθεί σε αγορές όπως της Αμερικής και της Αυστραλίας. Ανάμεσα στους συμβατικούς μεγάλους σε κυβισμό κινητήρες θα υπάρξει και μία plug-in υβριδική που θα συνδυάζει έναν V6 βενζινοκινητήρα 3,5 lt με έναν ηλεκτροκινητήρα και συνολική ισχύ στα περίπου 400 άλογα. Ν.Μ.