Το Fisker Emotion θα είναι στην CES


To Emotion με τις επαναστατικές μπαταρίες που θα φορτίζουν… σε χρόνο dt θα παρουσιαστεί σε μερικές μέρες στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας.

  • 4/1/2018

KEIMENO: NIKOΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η Fisker δεν είναι κάποια τυχαία εταιρία αφού είχε καθιερωθεί στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας πριν από περίπου μία δεκαετία με το πανέμορφο Karma. Η δημιουργία της πιστώνεται στον Henry Fisker, ένα γνωστό σχεδιαστή που παλιότερα είχε συνεργαστεί με την Aston Martin, την BMW κ.α. Μετά από πολλές οικονομικές δυσκολίες κατέληξε σε κινεζικά funds τα οποία έχουν συνδυάσει το μοναδικό Fisker ντιζάιν με την ηλεκτροκίνηση.

Στη νέα της εποχή η Fisker Nanotech (το τεχνολογικό τμήμα της Fisker) ποντάρει στο Emotion με την συναρπαστική κουπέ σχεδίαση και τις τέσσερις πόρτες που ανοίγουν ανάποδα και προς τα πάνω. Ωστόσο αυτό που προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεν είναι μόνο η συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600 km, αλλά και η δυνατότητα φόρτισης μέσα σε 9 λεπτά της ώρας για να δώσει 200 km!

Σύμφωνα με την Fisker το μυστικό είναι μία νέου solid τύπου μπαταρία με γραφένιο, ενώ ο ιδρυτής της εταιρίας μιλά για τις μπαταρίες με την μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα στον κόσμο και 2,5 μεγαλύτερες από τις λιθίου ιόντων. Μέχρι να ανοίξει η έκθεση CES στο Las Vegas και να μάθουμε περισσότερα στοιχεία αυτό που έχει ανακοινωθεί είναι πως το Emotion θα περάσει στην παραγωγή με μικρές διαφορές από αυτό που βλέπετε και θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ το 2019 με τιμή λίγο κάτω από τις 100.000 δολάρια.