Τo ανανεωμένο Skoda Fabia θα είναι στη Γενεύη


Πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης για την ανανεωμένη έκδοση του Skoda Fabia, που θα αποκτήσει νέα μάσκα, σε συνδυασμό και με LED προβολείς.

  • 8/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης για την ανανεωμένη έκδοση του Skoda Fabia, που θα αποκτήσει νέα μάσκα, σε συνδυασμό και με LED προβολείς που θα του εξασφαλίζουν μια πιο δυναμική εικόνα.

LED θα είναι πλέον και τα πίσω φώτα, ενώ, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα υπάρχουν και καινούργιες ζάντες αλουμινίου μεγέθους μέχρι και 18 in. Στο εσωτερικό η πιο ορατή διαφοροποίηση είναι ο νέος πίνακας οργάνων, ενώ υπάρχουν νέας διακοσμητικά για το ταμπλό, καθώς και δίχρωμες επενδύσεις για τα καθίσματα. Από κει και πέρα διευρύνονται τα διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης, ενώ το σύστημα infotainment θα συνδυάζεται, ανάλογα με την έκδοση, με οθόνες διαφορετικού μεγέθους (έως 6,5'') και θα έχει και διευρυμένες δυνατότητες.

Η πιο σημαντική αλλαγή θα γίνει στη γκάμα των κινητήρων, η οποία δεν θα περιλαμβάνει πια σύνολα πετρελαίου αλλά μόνο βενζίνης. Συνολικά θα είναι τέσσερα, όλα 3κύλινδρα και 1.000 cc, εκ των οποίων τα δύο είναι ατμοσφαιρικά με 60 και 75 PS και τα δύο turbo, οι γνωστοί TSI, με 95 και 110 PS. Ο κορυφαίος κινητήρας θα μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Skoda Fabia -οι αλλαγές αφορούν φυσικά και το station- αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2018.