Το 2017 Renault Mégane στη χώρα μας


Ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες εκδόσεις και τις τιμές του νέου Megane.

  • 18/1/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Η τέταρτη «γενιά» του Mégane άρχισε να διατίθεται στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ξανά τη θέση του στην έντονα ανταγωνιστική κατηγορία μικρομεσαίων αυτοκινήτων.

Οι τιμές πώλησής του ξεκινούν από τα 17.150 ευρώ για την έκδοση με τον 1.2 Energy TCe των 100 PS (σημ.: βενζινοκινητήρας) και από τα 18.890 ευρώ γι' αυτή με τον 1.5 Energy dCi των 90 PS (σημ.: πετρελαιοκινητήρας).

Η αλλαγή στην αισθητική του μοντέλου συνοδεύεται τόσο από την ποιοτική αναβάθμισή του -συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα- όσο και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του, ώστε να είναι επίκαιρο σε κάθε τομεά.

Αναλόγως της εξοπλιστικής έκδοσής του, το καινούργιο Mégane περιλαμβάνει τα σύστημα «R-Link 2» (το οποίο διαθέτει έγχρωμη οθόνη 8,7 in. στις ακριβότερες εκδόσεις του), («Adaptive Cruise Control») (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας), «Active Emergency Braking System» (ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης), «Lane Departure Warning» (σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας), «Safe Distance Warning» (σύστημα ειδοποίησης απόστασης ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα) και «Traffic Sign Recognition» (αναγνωρίζει τις διεθνείς πινακίδες κυκλοφορίας και προειδοποιεί για υπέρβαση του αναγραφόμενου σε αυτές ορίου ταχύτητας). Επίσης, διαθέτει και σύστημα ειδοποίησης του οδηγού για υπάρχον όχημα στη λεγόμενη «τυφλή γωνία» των εξωτερικών καθρεφτών (« Blind Spot Warning»).

Οι διαθέσιμοι κινητήρες

Αρχικά, το νέο Mégane θα διατίθεται με τον 1.2 Energy TCe σε δύο εκδόσεις αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ του (110 PS και 130 PS, αντίστοιχα) και με δύο πετρελαιοκινητήρες χωρητικότητας 1.5 l και 1.6 l.

Σε ό,τι αφορά στην μέγιστη ιπποδύναμή τους, ο 1.5 Energy dCi αποδίδει 90 PS και 110 PS, αντίστοιχα ενώ ο 1.6 Energy dCi αποδίδει 130 PS και 165 PS, αντίστοιχα. Οι εκδόσεις με τους πετρελαιοκινητήρες θα διατίθενται και με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη «EDC».

Οι πωλήσεις του νέου μοντέλου της μικρομεσαίας κατηγορίας της Renault έχουν ξεκινήσει ήδη και τα στελέχη της Ελληνικής αντιπροσωπείας δηλώνουν αισιόδοξα ότι θα καταφέρουν να επανακτήσουν ικανό ποσοστό επί της κατηγορίας.

Περισσότερα για το νέο Mégane μπορείτε να μάθετε στην πρώτη μεγάλη δοκιμή στη χώρα μας στο Car and Driver Ιανουαρίου που κυκλοφορεί και αφορά στην έκδοση 1.5 dCi 110 GT Line.