Opel Corsa OPC 2015: Έρχεται με 200+


Το πιθανότερο είναι ότι στο Παρίσι θα υπάρχει το νέο hot hatch και η απόδοσή του θα ξεπερνάει του 200 ίππους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 11/7/2014

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το νέο hot supermini της Opel θα παρουσιαστεί μαζί με τις «αθώες» εκδόσεις στην Έκθεση του Παρισιού για το 2014. O πρόεδρος της Vauxhall (της Opel δηλαδή στη Βρετανία), Ian Mitchell, επιβεβαίωσε μάλιστα αυτό για το οποίο οι φανατικοί της γερμανικής φίρμας αδημονούν, ότι δηλαδή το νέο Opel Corsa θα διατίθεται και στην κορυφαία του έκδοση OPC.

Βεβαίως, ήδη έχουν κυκλοφορήσει πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες και video με το συγκεκριμένο μοντέλο να βρίσκεται υπό εξέλιξη στο Nurburgring, οπότε μάλλον οι δηλώσεις αυτές είναι περιττές. Το πιθανότερο είναι λοιπόν ότι θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2014, μαζί με το νέο Corsa.

Οι πληροφορίες επίσης θέλουν το νέο Opel Corsa OPC να βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της εταιρίας στις αρχές του 2015, ενώ κάτω από το καπό το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχει ο νέος turbo 1.600αρης SIDI με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού. Οι φήμες θέλουν το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο να αποδίδει για την περίσταση 200+ ίππους και 300 Nm ροπής, ενώ θα κληθεί να ανταγωνιστεί στα ίσια τα νέα Ford Fiesta ST, Peugeot 208 GTI και Renault Clio RS. Το πιθανότερο είναι μάλιστα ότι θα υπάρξει και μία πιο... hardcore έκδοση όπως και στο παρελθόν, η OPC Nürburgring Edition με την ιπποδύναμη στην προκειμένη περίπτωση να είναι λίγο υψηλότερη.