Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Hyundai Santa Fe


Μετά από ένα πρώτο teaser σκίτσο κυκλοφόρησαν σε κορεατικές ιστοσελίδες οι πρώτες εικόνες του ολοκαίνουργιου Santa Fe που θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του τέλη του μήνα στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

  • 6/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το μεγαλύτερο SUV της Hyundai μπορεί να προορίζεται κυρίως για την ασιατική και αμερικανική αγορά -μιας και τοποθετείται αρκετά ψηλότερα από το Tucson-, αλλά σε αρκετές χώρες της Ευρώπης αποτελεί μία εναλλακτική απέναντι στα Nissan X-Trail, Skoda Kodiaq, Ford Edge κ.α.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες η νέα γενιά Santa Fe μήκους 4,77 m συνδυάζει στοιχεία από το Kona και το Nexo. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα εντελώς νέο ταμπλό με την touch-screen στο μέσο να εξέχει ελαφρώς δίνοντας την αίσθηση ενός tablet με πλήρη συνδεσιμότητα για smartphones. Χαμηλότερα υπάρχουν οι διακόπτες για τον κλιματισμό καθώς και δύο μεγάλες ποτηροθήκες. Η πρακτικότητα είναι ένα από τα ισχυρά ατού του Santa Fe (διατίθεται και ως επταθέσιο) και το νέο μοντέλο αναμένεται να συνεχίσει την παράδοση.

Μετά την αμερικανική πρεμιέρα το νέο Santa Fe θα κάνει και την πανευρωπαϊκή του στην Γενεύη και θεωρείται δεδομένη τόσο η diesel έκδοση 2.0 CRDi από το Tucson όσο και η 2.2 CRDi. Επίσης την γκάμα θα συμπληρώσει ένας δίλιτρος turbo βενζινοκινητήρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η τετρακίνηση θα είναι η νέα HTRAC και το κιβώτιο αυτόματο 8 σχέσεων. Το νέο Tucson θα διαθέτει ένα σύστημα προειδοποίησης για τον οδηγό ώστε να γνωρίζει αν υπάρχουν επιβάτες στα πίσω καθίσματα, ενώ θα υπάρχουν νέα συστήματα υποβοήθησης. Αξιοσημείωτο είναι πως στην Γενεύη η Hyundai αναμένεται να παρουσιάσει μία ηλεκτρική έκδοση του Kona.