Mercedes-Benz: υβριδικά και με κινητήρες πετρελαίου!


Τα υβριδικά όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι diesel επανέρχονται στο προσκήνιο μέσω της Mercedes, η οποία παρουσιάζει στη Γενεύη αντίστοιχες εκδόσεις των C και E-Class. Πρόκειται για τις C 300 d e και E 300 d e που θα είναι διαθέσιμες από τα τέλη του καλοκαιριού και οι οποίες, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και για εταιρικούς πελάτες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/3/2018

Το υβριδικό τους σύστημα πρόωσης αποτελείται από το νέο τετρακύλινδρο diesel των 2.000 cc της μάρκας ο οποίος αποδίδει 194 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα 90 kW, ενσωματωμένο στο νέο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, με μεγάλο βαθμό απόδοσης, ο οποίος μόνος του μπορεί να εξασφαλίσει μια τελική ταχύτητα 140 km/h. Όσο για τη δυνατότητα καθαρά ηλεκτρικής κίνησης φτάνει μέχρι και τα 50 χιλιόμετρα.

Μάλιστα προκειμένου αυτή να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η Mercedes έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο των μεμονωμένων συστημάτων του αυτοκινήτου προκειμένου να ρυθμίζεται η ταχύτητα κ.λπ. με βάση και τις κυκλοφοριακές συνθήκες που ακολουθούν. Παράλληλα υπάρχουν και συνολικά 4 προγράμματα οδήγησης που μπορούν να επιλεγούν από τον οδηγό.

Οι μπαταρίες, που βρίσκονται στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων, έχουν χωρητικότητα 13,5 kWh και ο χρόνος πλήρους φόρτισης -o φορτιστής του αυτοκινήτου έχει πλέον ισχύ 7,2 kW- κυμαίνεται από 2 ώρες (με Wallbox) μέχρι 7 ώρες (σε οικιακό δίκτυο).