Με γκάμα για όλα τα γούστα η Ford στη Γενεύη


Το νέο Edge και τα νέο KA+ Active crossover ήταν για τη Ford η «αιχμή του δόρατος» στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, αν και μάλλον τις εντυπώσεις έκλεψε το Mustang Bullitt.

  • 6/3/2018

Mustang Bullitt

Η νέα Ford Mustang Bullitt αποτίει φόρο τιμής στο αυτοκίνητο που έγινε διάσημο στα χέρια του Steve McQueen: μια 1968 Mustang GT fastback που καταδιώκει δύο επαγγελματίες δολοφόνους στους δρόμους του San Francisco σε μία από τις πιο επικές σκηνές καταδίωξης στην ιστορία του κινηματογράφου, μια σκηνή διάρκειας σχεδόν 10 λεπτών, στην “Bullitt”.Φέτος, 50 χρόνια αργότερα ο V8 κινητήρας 5.0L της ειδικής έκδοσης του μοντέλου βελτιώνεται με ένα Open Air Induction System, πολλαπλή εισαγωγής με πεταλούδες 87 mm και χαρτογράφηση μονάδας ελέγχου από την Shelby Mustang GT350. Ανάμεσα στα στιλιστικά στοιχεία της ειδικής έκδοσης είναι ζάντες 19-ιντσών Torq Thrust-style, κόκκινες δαγκάνες Brembo και το λογότυπο Bullitt στην τάπα του ρεζερβουάρ.

 

νέο Edge SUV

Το νέο Ford Edge SUV που παρουσιάστηκε σε σπορ έκδοση ST-Line υιοθετεί νέα αισθητική μπροστά και πίσω, φαρδιά μάσκα με κυψελοειδή δομή, εντυπωσιακά προστατευτικά και πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του αμαξώματος και στάνταρ ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Το νέο Edge λανσάρει νέες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού της Ford στην Ευρώπη, όπως Adaptive Cruise Control with Stop-and-Go & Lane Centring Assist που βοηθά το αυτοκίνητο να διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα διατηρώντας το όχημα στο κέντρο της λωρίδας. Επίσης, Post-Collision Braking που περιορίζει τη σφοδρότητα μιας πιθανής δευτερεύουσας σύγκρουσης εφαρμόζοντας αυτόματα μέτρια πίεση πέδησης, όταν ανιχνευτεί μία αρχική σύγκρουση. Η επιβράδυνση του οχήματος μπορεί να περιορίσει τους τραυματισμούς των επιβατών και τις ζημιές στο αυτοκίνητο. Ακόμα Evasive Steering Assist, το οποίο βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν σταματημένα οχήματα ή οχήματα που κινούνται πιο αργά αποτρέποντας συγκρούσεις. Ο νέος 238 PS bi-turbo 2.0‑litre EcoBlue diesel συνδυάζεται με ένα νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με Adaptive Shift Scheduling και Adaptive Shift Quality Control, και Ford Intelligent All Wheel Drive, για βελτιστοποιημένες επιδόσεις και πολιτισμένη λειτουργία. Ο στάνταρ καταλύτης επιλεκτικής αναγωγής συμβάλλει στη μείωση των οξειδίων του αζώτου (NOX).

 

KA+ Active crossover

Προσφέροντας περισσότερες ανέσεις και ευκολίες, περισσότερες τεχνολογίες υποστήριξης από το τρέχον μοντέλο και αναβαθμισμένο εξωτερικό και εσωτερικό στυλ, η νέα έκδοση του Ford KA+ διατίθεται τώρα και σε νέα εκδοχή KA+ Active crossover. Το KA+ Active βρίσκεται κατά 23 mm ψηλότερα από το έδαφος, ενώ το εξωτερικό του στυλ αναδεικνύεται με πρόσθετα ένθετα σε μαρσπιέ και θόλους, το μοναδικό μαύρο φινίρισμα στην πάνω και κάτω μάσκα, και τις ράγες οροφής για τη μεταφορά ποδηλάτων και σπορ εξοπλισμού. Επιπλέον αποκλειστικός εξοπλισμός για τα KA+ Active περιλαμβάνει μοναδικές ζάντες αλουμινίου 15-ιντσών και τη μεταλλική εξωτερική απόχρωση Canyon Ridge. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά άνεσης του νέου KA+ είναι το σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, καθαριστήρες με αισθητήρα βροχής και αυτόματους προβολείς. Ο νέος, βελτιωμένος και αποδοτικός τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.2L της Ford Ti-VCT (Twin independent Variable Camshaft Timing) αποδίδει 70 PS ή 85 PS με προβλεπόμενες εκπομπές CO2114 g/km. Ο 1.5L TDCi diesel (95 PS) της Ford προορίζεται για τις ανάγκες οδηγών που κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές CO2 προβλέπεται να ξεκινούν από 99 g/km