Λανθάνουσα ανανέωση για τη Mercedes C-Class


Ώρα ανανέωσης για τη C-Class της Mercedes, που θα παρουσιαστεί επίσημα στην τελευταία εκδοχή της στο σαλόνι της Γενεύης.

  • 14/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η γερμανική εταιρεία έδωσε ήδη στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες, τόσο της λιμουζίνας όσο και του station, από τις οποίες μπορεί να δει κανείς πως οι αισθητικές αλλαγές δεν ξεπερνούν τα πλαίσια ενός τυπικού facelift. Έτσι υπάρχουν επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και προβολείς, με τους τελευταίους να μπορούν να είναι και οι Multibeam LED, οι οποίοι προέρχονται από την S-Class και μπορούν να φωτίσουν σε απόσταση έως 650 m.

Στο εσωτερικό η μεγάλη αλλαγή είναι η δυνατότητα εξοπλισμού της C-Class και με ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η διάστασή του είναι 12,3’’, η ανάλυσή του 1920x720 px, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών διαφορετικών διαμορφώσεων (Classic, Sport, Progressive). Συνδυάζεται με το σύστημα infotainment Command και στην περίπτωση η οθόνη στο κέντρο του ταμπλό είναι 10,25’’ και έχει και αυτή τη δυνατότητα των τριών διαμορφώσεων.

Ο στάνταρ πίνακας οργάνων είναι αυτός με τα αναλογικά όργανα και μια οθόνη 5,5’’ ανάμεσά τους, ενώ η στάνταρ οθόνη infotainment είναι 7,0’’. Καινούργιο είναι και το τιμόνι με μπουτόν αφής, ενώ από την E-Class και την S-Class προέρχονται και τα συστήματα υποβοήθησης, στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό της ημιαυτόνομης οδήγησης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για αλλαγές στη γκάμα των κινητήρων.