H Spyker αποχαιρετά το C8 Aileron με ειδικές εκδόσεις


Η ολλανδική Spyker ναι μεν δεν είναι από τα πρώτα ονόματα των μικρών έως πολύ μικρών κατασκευαστών, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να παρουσιάζει ενδιαφέροντα, αισθητικά τουλάχιστον, μοντέλα.

  • 6/12/2017

Ένα από αυτά είναι και το C8 Aileron, η παραγωγή του οποίου ολοκληρώνεται μετά από 8 χρόνια με την ειδική έκδοση LM85. Που θα κατασκευαστεί σε τρία μόνο αντίτυπα και είναι εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά της μάρκας. Έτσι τα φτερά για την περίσταση είναι πιο φαρδιά από τα στάνταρ, ενώ κάθε ένα από τα τρία έχει και άλλο χρωματικό συνδυασμό.

Οι συνδυασμοί αυτοί μπορεί να μην είναι σύμφωνοι με τα γούστα όλων αλλά αν μη τι άλλο είναι πρωτότυποι, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει γυαλισμένο αλουμίνιο στο ταμπλό, δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις και όργανα της Chronoswiss.

O κινητήρας και των C8 Aileron LM85 είναι ο V8 των 4.200 cc της Audi, που με τη βοήθεια υπερτροφοδότησης αποδίδει 518 PS και 600 Nm, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και επιταχύνει το ενδιαφέρον κουπέ από στάση έως τα 100 km/h σε 3,7 sec. Όσο για την τελική του φτάνει τα 322 km/h.