H Rimac ετοιμάζει και δεύτερο ηλεκτρικό hypercar


Στην Γενεύη η Rimac θα παρουσιάσει το Concept Two που θα είναι ταχύτερο και αποδοτικότερο από το Concept One χάρη σε συστοιχία μπαταριών που θα έχει χωρητικότητα 120 kWh!

  • 9/2/2018

Πέρα από τις μεγάλες μπαταρίες που θα δίνουν μία σχετικά μεγάλη αυτονομία ακόμη και στην σβέλτη οδήγηση, το πρωτότυπο της Rimac θα διαθέτει και αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4. Κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινείται στον «αυτόματο» δίχως ο οδηγός να χρειάζεται να έχει τα χέρια του στο τιμόνι ή να εφίσταται η προσοχή του.

H κροατική εταιρία σκοπεύει να δώσει την απάντηση απέναντι στο Tesla Roadster που εφοδιάζεται με μπαταρίες 200 kWh και έχει ένα 0-100 σε 1,9 sec. Για αυτό και το Concept Two εικάζεται πως θα είναι ελαφρώς ισχυρότερο από το Concept One των 1.240 PS και ρίχνοντας το 0-100 αρκετά κάτω από τα 2,5 sec.

Αν και κατασκευάστηκαν μόλις οκτώ Concept One (συν δύο Concept S με αποκλειστική χρήση για την πίστα), στόχος της Rimac για το Concept Two είναι μία συνολική παραγωγή στις 100 μονάδες με ρυθμό 20 το χρόνο.