Η νέα κορυφαία Mustang Shelby GT500 θα ξεπερνά σε τελική τα 322 km/h!


Η Mustang μπαίνει με γοργά βήματα στα χωράφια των supercars καθώς η νέα Shelby GT 500 θα έχει κινητήρα που θα φθάνει τα 750 άλογα και τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία του μοντέλου.

  • 30/12/2017

KΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Με το πέρασμα των χρόνων η Mustang εξελίσσεται σε ένα πραγματικό supercar, ιδίως σε ότι αφορά τις επιδόσεις. Έτσι σύμφωνα με τις φήμες που υπάρχουν αυτή την στιγμή, η Μustang Shelby GT 500 που θα βγει στους πρώτους μήνες του 2019 θα είναι η πρώτη που θα ξεπερνά τα 200 μίλια την ώρα, δηλαδή τα 322 km/h. 

Η τιμή αυτή την καθιστά όχι μόνο την πιο γρήγορη Mustang παραγωγής, αλλά και πολύ κοντά στο εξαιρετικό supercar της εταιρίας, το μοναδικό GT.

Από τις διαρροές που έχουν προκύψει μαθαίνουμε ότι ο V8 των 5,2 λίτρων θα έχει αρκετές τροποποιήσεις, και έναν νέο μηχανικό υπερσυμπιεστή, χάρη στον οποίο η ιπποδύναμη θα φθάνει στα 750 άλογα τουλάχιστον. 

Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, το ίδιο που υπάρχει στην Camaro ZL1. Τα φρένα θα είναι κεραμικά ενώ θα υπάρχουν και αρκετά νέα αεροδυναμικά βοηθήματα απαραίτητα για τα πολλά χιλιόμετρα που φθάνει πλέον το αυτοκίνητο.

Μια πρώτη ένδειξη της νέας Mustang Shelby GT 500 θα έχουμε στις αρχές της χρονιάς στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Μάλιστα υπάρχει και η περίπτωση να καταργηθεί η έκδοση GT350 με τον ατμοσφαιρικό V8, με την γκάμα να έχει πλέον τρεις εκδόσεις, την 2.3 με τον Ecoboost, την 5λιτρη με τον V8 και στην κορυφή την GT500.