H Mercedes-AMG G63 έχει το 0-100 σε μόλις 4,5 sec!


Μια εξωπραγματική επίδοση για τη διαδικασία της επιτάχυνσης, ακόμη και για την ισχυρότερη εκδοχή της νέας G-Wagen που ζυγίζει 2.485 kg! Πρώτη επίσημη εμφάνιση στο κοινό της έκθεσης της Γενεύης, αρχές Μαρτίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/2/2018

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από το ντεμπούτο της νέας G-Class στη Detroit και η γερμανική εταιρία θα κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον των off-roaders (και όχι μόνο) παρουσιάζοντας στην ελβετική έκθεση την top G63. Σε σχέση με την προηγούμενη η νέα είναι ελαφρύτερη έως 170 kg και ισχυρότερη κατά 14 PS. Συγκεκριμένα, ο bi-turbo V8 βενζινοκινητήρας των 4,0 lt αποδίδει 585 PS και 850 Nm ροπής και αντικαθιστά τον προηγούμενο V8 των 5,5 lt. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift TCT με 9 σχέσεις και paddles στο τιμόνι για χειροκίνητες αλλαγές.

Ανάλογη AMG περιποίηση έχει και η τετρακίνηση 4MATIC όπου έχει πιο σπορ χαρακτηριστικά και σε νορμάλ συνθήκες κίνησης το 60% της ροπής περνά στον πίσω άξονα (στις απλές εκδόσεις είναι 50/50). Υπάρχουν πολλές ενισχύσεις στο αμάξωμα, όπως μία μπροστινή θολόμπαρα, ενώ η ανάρτηση με τα ενεργητικά αμορτισέρ διαθέτει παραμετροποίηση σασί AMG Dynamic Selection με πέντε προγράμματα.

Οι εξαγωγές βγαίνουν από τα πλαϊνά και διαθέτουν ενεργητικά διαφράγματα για σπορ ήχο με δύο επιλογές. Την AMG έκδοση τονίζουν οι κόκκινες δαγκάνες που μαγκώνουν τα διάτρητα αεριζόμενα δισκόφρενα στους τροχούς που φτάνουν έως τις 22 ίντσες. Φυσικά από την εμφάνιση της G63 δεν απουσιάζει κανέναν AMG καλούδι ισχύος.

Στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες με επένδυση μετάλλου, ενώ από τον εξοπλισμό δεν λείπει σχεδόν τίποτα. Κατά τη συνήθη τακτική θα υπάρξει αρχικά μια έκδοση Edition 1 που θα ξεχωρίζει από την μαύρη βαφή με γκρι λωρίδες στο αμάξωμα και κόκκινες στους εξωτερικούς καθρέπτες. Περισσότερα με την πρεμιέρα της G63 στην Γενεύη.

Δείτε ακόμη: 21 1 pics από τη νέα Mercedes G-Class