Η McLaren δοκιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό supercar!


Η McLaren έχει ήδη κατασκευάσει το πρώτο της φουλ ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο με την είδηση να επιβεβαιώνει σε βρετανικά περιοδικά ο επικεφαλής στον τομέα μηχανολογίας της εταιρίας, ο Dan Parry-Williams.

  • 21/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμφωνα με το στέλεχος της McLaren η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι άλλη από την τεχνολογία των συσσωρευτών και το γεγονός πως ειδικά τα υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητα απαιτούν πολύ μεγάλα ποσά ενέργειας. Μεγάλες ποσότητες καυσίμου απαιτούν και τα συμβατικά αυτοκίνητα, αλλά έχουν το πλεονέκτημα πως δεν «αδειάζουν» τόσο γρήγορα, ενώ όταν χρειαστεί «γεμίζουν» ξανά σε λίγα λεπτά της ώρας.

Για να έχετε μία πλήρη εικόνα το πρωτότυπο της McLaren με μια ικανή σε ενεργειακό φορτίο μπαταρία θα μπορούσε να γράψει μερικούς μόλις γύρους στην πίστα και το πολύ για μισή ώρα (και αυτή με προσοχή στο γκάζι). Έτσι, το επόμενο λογικό βήμα είναι η υβριδοποίηση, το περίφημο «electrification» που θα υιοθετήσουν οι Ferrari, Lamborghini και σχεδόν όλοι οι παραδοσιακοί κατασκευαστές σπορ μοντέλων.

Όσο για την McLaren, περίπου οι μισές που θα πωλούνται από το 2022 και μετά θα είναι ηλεκτροϋβριδικές, όπως άφησε να εννοηθεί ο Parry-Williams. Και στο πλαίσιο του προγράμματος «Track22» κάποια στιγμή θα παρουσιασθεί και μια καθαρά ηλεκτρική McLaren που θα μπορούσε να είναι η διάδοχος της 675 LT με τιμή κάπου στα 1,2 εκ. ευρώ και 0-100 σε λιγότερο από 3 sec.