Η Hyundai θα παρουσιάσει στο Detroit το νέο της SUV με ενεργειακές κυψέλες


Το όνομα μπορεί να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά το νέο SUV με ενεργειακές κυψέλες της Hyundai είναι βέβαιο πως θα δώσει το παρόν στην έκθεση του Detroit.

  • 5/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το μοντέλο παραγωγής είναι η εξέλιξη των δύο πρωτοτύπων που είχαν παρουσιαστεί πέρυσι, του FE Fuel Cell Concept της Γενεύης και του Next Generation FCEV που είχε εμφανιστεί στην Κορέα. Αισθητικά διαθέτει μια ενδιαφέρουσα εικόνα με χαρακτηριστική μάσκα και πολύ λεπτούς προβολείς LED, ενώ το εσωτερικό του χαρακτηρίζεται από το καινούργιο Intelligent Personal Cockpit.

Το οποίο αποτελείται από δύο οθόνες τοποθετημένες δίπλα δίπλα, διαθέτει αναγνώριση φωνής και σύμφωνα με τη Hyundai ένα σύστημα «φροντίδας ευεξίας με αξιολόγηση δεδομένων» (vital sign-based wellness care). Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί και το καινούργιο «πακέτο» συστημάτων υποβοήθησης της Κορεάτικης εταιρείας (Advanced Driver Assistance Systems ή εν συντομία ADAS).

Σε ότι αφορά το σύστημα πρόωσης πρόκειται για αυτό της 4ης γενιάς της μάρκας, που έχει να επιδείξει απόδοση που φτάνει το 60% και είναι κατά 9% υψηλότερη σε σχέση με αυτή της προηγούμενης εκδοχής του που χρησιμοποιείται στο ix35 Fuel Cell. H απόδοση φτάνει τα 163 PS και η αυτονομία του τα 580 km με βάση τα κορεάτικα στάνταρ και τα 800 σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κύκλο NEFZ.